Afbeelding

In juli informatiebijeenkomsten over centrumvisie Dinxperlo

Algemeen

Tussenstand: voorkeur voor verplaatsen Jumbo naar terrein Metaalgaasweverij

Door Bernhard Harfsterkamp

DINXPERLO – Begin maart was het nog de bedoeling dat het concept voor de centrumvisie voor Dinxperlo nu af zou zijn. Er waren vier toekomstscenario’s uitgewerkt. Daarover zou verder gesproken worden in twee werkgroepen en de begeleidingscommissie. Ook zouden de bewoners op de vrijdagmarkt hun mening kunnen geven over de vier scenario’s en zouden er individuele gesprekken gevoerd worden. De coronacrisis maakte dit deels onmogelijk, maar achter de schermen is toch gewerkt aan de visie. Burgemeester en wethouders verwachten nu dat hierover informatieavonden in juli gehouden kunnen worden.

'Eerste voorzichtig beeld'
Op de vier scenario’s kon ook via de gemeentelijke website gereageerd worden en daarvan is gebruik gemaakt. In april zijn de reacties digitaal besproken en afgewogen in de werkgroepen en de begeleidingscommissie. Hieruit blijkt dat er een 'gedeelde' voorkeur is voor scenario 2 en in mindere mate voor scenario 3. In scenario 2, 'optimaliseren boodschappen in kern en toevoegen aan rand', gaat de Jumbo naar de locatie Metaalgaasweverij. De warenmarkt wordt in dit scenario naar het zuiden opgeschoven en de verkeersituatie verbetert. In scenario 3 “boodschappen aan de rand en verblijven in de kern” wordt ook de Aldi naar het Metaalgaasweverijterrein verplaatst. Voor scenario 0, niets doen, voelt niemand. Voor scenario 1 “boodschappen doen in een aantrekkelijk centrum” met als onderdeel verplaatsing naar en uitbreiding van de Jumbo op de locatie de Wegwijzer zijn slechts enkele voorstanders. In de mededeling die namens wethouder Ted Kok naar de gemeenteraad is verstuurd wordt “nadrukkelijk de kanttekening” gemaakt dat dit “een eerste voorzichtig beeld is en niet het resultaat van een (formele) inspraakprocedure”.

In gemeenteraad van oktober
Het is nu de bedoeling dat de conceptvisie eind juni af is en daarna vrij gegeven kan worden voor de inspraak. B en W verwacht dat er door de versoepeling van de coronomaatregelen in juli weer brede openbare informatiebijeenkomsten mogelijk zijn. Die staan gepland voor 13, 14 en 15 juli. 'Uitgangspunt is dat wij de zomerperiode benutten om het gesprek aan te gaan om te komen tot een breed gedragen plan en concrete uitvoeringsagenda', meldt de raadsmededeling. Vanwege de nog wel geldende coronamatregelen zoals het 1,5 meter afstand houden worden het geen avonden, waarop iedereen zomaar naar binnen kan lopen. Belangstellenden zullen zich te zijner tijd moeten aanmelden voor één van de data. Op dit moment verwacht B en W dat de definitieve centrumvisie in oktober in de gemeenteraad kan worden behandeld.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant