Met de versierde fiets op pad. Foto: Frank Vinkenvleugel
Met de versierde fiets op pad. Foto: Frank Vinkenvleugel

75 jaar worden in coronatijd

DINXPERLO - Op maandag 25 mei werd Ali Kemink-Rougoor 75 jaar. Ze had een klein feestje voor de familie en vrienden in petto maar helaas, dat moest natuurlijk geannuleerd worden.         De familie wilde deze speciale verjaardag niet zomaar voorbij laten gaan en bedacht samen iets leuks voor Ali. Hiervoor werd vriendin Lenie ingeseind en die wilde graag meedoen aan het complot. Lenie vertelde Ali ruim van te voren, dat ze zondag 24 mei, de dag vóór haar verjaardag, vrij moest houden, ze zouden dan samen een dagje gaan fietsen.

De avond ervoor werd door Ali’s zoon stiekem haar fiets versierd. Toen Lenie ’s morgens kwam stond Ali al in de startblokken voor het fietsdagje, maar er moest eerst een gedichtje gelezen worden. Hieruit werd duidelijk dat het geen fietstochtje werd maar dat er ergens een aantal personen op Ali stonden te wachten. In de laatste zin werd vermeld dat ze samen naar het huis van haar jongste zoon moesten fietsen. Ali wist niet wat ze zag toen ze in haar schuurtje kwam: haar fiets helemaal versierd, met allerlei toeters en bellen. Ze vond het wel wat gênant om hiermee op pad te moeten gaan! En tot overmaat van ramp kwam ze fotograaf Frank Vinkenvleugel ook nog 'heel toevallig' tegen.
Ali werd door de dag heen met puzzels, rebussen en tekeningen naar zes adressen geleid. Op alle adressen werd ze door haar kinderen en naaste familie, uiteraard in kleine groepjes, ontvangen. Overal was er voor haar versierd, stonden er cupcakes klaar met haar kinderfoto erop en werd er een fles bubbels open geknald. En werd er, op afstand, geproost op haar vijfenzeventigste levensjaar. Zo werd het voor Ali toch nog een onvergetelijke verjaardag waar ze met volle teugen van genoot.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden