Een jongedame concentreert zich op het schot. Foto: Eva Schipper
Een jongedame concentreert zich op het schot. Foto: Eva Schipper

BrichbouW Sportondersteuning nu talentcoaches voor gemeente Aalten

Algemeen

AALTEN/DINXPERLO - Per 1 juni is de gemeente Aalten een samenwerking aangegaan met BrichbouW Sportondersteuning. BrichbouW gaat samen met de talentverbinders Richard Jongetjes en Elena Kock projecten uitvoeren gericht op het stimuleren van sport, bewegen, cultuur, gezondheid en vitaliteit.

Boudewijn Inja en Richard te Selle, eigenaren van BrichbouW sportondersteuning, zijn bewegingsagoog en psychomotorisch therapeut. Daarnaast is Boudewijn vitaliteitscoördinator bij zorginstelling Estinea. Richard is vakdocent bewegingsagogie bij het Graafschap College Sport en Bewegen. Samen hebben zij een jarenlange ervaring met het aanbieden van sport en bewegingsactiviteiten en diverse beweegprojecten. Daarbij denken ze niet in beperkingen, maar kijken ze steeds naar wat iemand wèl kan.

Onlangs zijn, mede door de versoepelingen van de coronamaatregelen, naschoolse bewegingsactiviteiten op Sportpark Zuid en het Sportlint in Dinxperlo gestart. In samenwerking met de talentverbinder, BrichbouW, diverse sportverenigingen en ondersteuning van studenten van de opleiding sport en bewegen aan het Graafschap College is er een mooi programma gerealiseerd voor de jeugd van 4 tot en met 18 jaar. Bestaande uit onder andere een skeeler- en fietsparcours, boogschieten en allerlei balsporten. Op deze manier kunnen kinderen en jongeren kennis maken met verschillende sporten. In Aalten, op Sportpark Zuid, is het inmiddels een groot succes en wordt er veelvuldig gebruikt van gemaakt van het sportaanbod. Afgelopen vrijdag waren er tussen 14.30 en 18.00 uur meer dan 70 kinderen en jongeren op het Sportpark aan het sporten. De naschoolse bewegingsactiviteiten worden in Aalten nog tot en met vrijdag 10 juli aangeboden.

In de toekomst volgen er meer projecten van de talentverbinders en de talentcoaches, voor allerlei verschillende doelgroepen. Dit wordt mede mogelijk gemaakt vanuit het plan Talent, een samenwerking tussen de gemeente Aalten, Estinea, zorgcombinatie Marga Klompé en Figulus Welzijn.

Er waren veel kinderen, vrijdagmiddag, op Sportpark Zuid. Ook wethouder Hans te Lindert kwam een kijkje nemen. Foto: Eva Schipper
Een watergevecht op deze zomerse dag hoort er natuurlijk bij! Foto: Eva Schipper
Naast wielrennen, skaten en mountainbiken kunnen de kinderen natuurlijk ook skeeleren op de baan. Foto: Eva Schipper
Racen op het parcours met een mountainbike. Voor de echte waaghalzen is er ook een 'bergcircuit' aanwezig. Foto: Eva Schipper
Twee meiden zijn blij dat ze drinken mee hebben, want lekker sporten maakt dorstig. Foto: Eva Schipper

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant