Martijn Doornink van Noaberz, de kern van Dinxperlo. Foto: Frank Vinkenvleugel
Martijn Doornink van Noaberz, de kern van Dinxperlo. Foto: Frank Vinkenvleugel

Noaberz, de kern van Dinxperlo opent op 1 juli de deuren

DINXPERLO - Martijn Doornink, de nieuwe beheerder van het Kulturhus, en zijn team hebben de tijd van de coronalockdown goed benut. Er is hard gewerkt om op 1 juli open te gaan. Het gebeurt allemaal in en om het Kulturhus, waar het horecagedeelte binnen en buiten verder gaat onder de naam Noaberz, de kern van Dinxperlo. Onder die naam worden er in de komende periode activiteiten georganiseerd voor een brede doelgroep en wordt er nieuw leven in het Kulturhus geblazen. In Martijn Doornink heeft de Stichting voor Maatschappelijk Welzijn, eigenaar van het Kulturhus, de juiste uitbater gevonden.

Door Waltraud Wensink

“We gaan het allemaal net even anders doen dan men gewend is. Buiten de vaste gasten van alle verenigingen en clubs die hier komen hoop ik ook andere gasten binnen te halen en daarvoor hebben ik samen met mijn team een mooi programma opgezet.” Martijn en zijn team hebben in de tijd dat het Kulturhus dicht zat vanwege corona, de ruimte opnieuw ingericht. De ‘oude meuk’ is er uit en de boel is enorm opgeknapt, onder andere dankzij een flinke schilderbeurt. Het interieur heeft een andere uitstraling heeft gekregen. En dat is ook wat de jonge ondernemer voor ogen heeft. Vernieuwing en vooruitgang, of zoals Martijn zelf zegt: ”Gas op de lolly.”

Eerste terrasconcerten al uitverkocht
Noaberz is een plek waar iedereen welkom is voor een hapje en drankje, voor leuke activiteiten, muziek en evenementen, in de breedste zin van het woord. In het Noaberz Café staan pooltafels, zijn mooie dartbanen en kan een potje airhockey worden gespeeld. Buiten is een mooi en sfeervol terras gerealiseerd. Dat de plannen van Martijn en zijn team aanslaan, blijkt uit het feit dat de eerste twee akoestische terrassessies in no time uitverkocht waren. Martijn: ”We hadden de akoestische terrassessies nog maar amper online staan of het liep storm. Mensen konden online hun kaarten reserveren voor slechts 1 eurocent. Dat bedrag is te verwaarlozen maar zo weten we wel op hoeveel mensen we kunnen rekenen en dus ook wanneer we vol zitten. We moeten ons natuurlijk nog steeds aan de maatregelen van het RIVM houden." Op de Facebookpagina van Noaberz Dinxperlo kan iedereen eenvoudig inschrijven voor de terrassessies maar ook voor andere activiteiten.

‘Bumpy Ride'
Martijn: ”We hebben een mooie programmering voor een breed publiek. En we hebben een ludieke manier gevonden om in de grote zaal het concert van Cabrio te realiseren met publiek op, jawel, anderhalve meter afstand van elkaar. We hebben hier speciale ‘bumper-tafels' voor gemaakt”, zegt Martijn lachend. ”Het zijn in feite ronde tafeltjes met een gat in het midden waar je in staat. Om de rand van deze tafels zit een grote rubberen band en daarmee kun je de hele zaal rond met je drankje op je eigen tafeltje. Ook al zou je het willen, je kunt gewoon niet binnen die anderhalve meter van elkaar komen. Terwijl je toch de mogelijkheid hebt om vrij te bewegen door de zaal."
De bumpertafels beleven dus hun primeur met het concert van Cabrio. "Deze populaire band Cabrio zou eigenlijk in de VVNF-tent optreden. Hoe mooi is het om ze hier bij ons te hebben. Je moet je uiteraard inschrijven want we kunnen sessies inplannen van dertig personen per keer. Cabrio speelt vier keer een uur; elk uur wisselen de bezoekers elkaar af. Na de sessie in de Bumpy Ride kan je natuurlijk de avond voortzetten aan de bar of op het terras. De Bumpy Ride is echt een primeur want hier in Nederland heb ik het nog nergens gezien”, zegt de razend enthousiaste Martijn.

'Laten zien waar we voor staan'
Martijn is zit vol ideeën en voert ze ook nog daadwerkelijk uit. Als hij door iets op een idee wordt gebracht, wil hij dat altijd binnen zijn eigen mogelijkheden uitwerken. Hij denkt in mogelijkheden en kansen, en ziet niet snel beren op de weg. Martijn: “Ik ben zeker in voor allerlei ‘ongein’, alles wat met gezelligheid te maken heeft. ‘Gas op de lolly’ en 'er voor gaan', dat is mijn motto. Ik zit vol plannen maar eerst moeten we dit allemaal aan het draaien krijgen en zorgen dat het allemaal klopt. Als corona geen roet in het eten had gegooid, hadden we groots geopend, maar nu gaan we dat op een gepaste manier in kleinere stapjes doen. In de toekomst willen we veel en diverse activiteiten opzetten. We hopen dat het lukt en dat we de mensen kunnen laten zien waar we voor staan met Noaberz.“ Op de website is het aanbod van Noaberz te vinden. Dat varieert van een leuke invulling van een vrijgezellendag, personeelsuitje tot een vriendenuitje of familiedag. Zo is er de Solex Tour, een chocolade workshop, La Casa de Papel Escape Game, de Smokkeltocht en een high wine of high beer, en nog veel meer.

Échte bonenkoffie en veertig soorten bier
Op horecagebied heeft Martijn ruime ervaring. Hij wil de mensen graag iets bijzonders bieden, nét even iets anders. “In het Noaberz Café krijg je echte bonenkoffie!”, lacht Martijn. "Maar daarnaast hebben we meer te bieden. We onderscheiden ons graag en bieden veertig soorten bier aan. We hebben diverse bieren van de tap maar ook speciaalbieren uit de fles.” Op de kaart staan ook diverse whisky's en moonshine, rum, gin en cocktails. Daarbij kan de gast een bijzonder ‘snaaiplankje’ bestellen met verschillende stukjes kaas, olijven, worstjes, kruidenboters en ander lekkers. Maar ook voor een lekkere puntzak friet of voor bitterballen kan men bij Noaberz terecht.

Mooie activiteiten, gezelligheid, feesten, muziek, vergaderen, catering, allemaal zaken waarvoor men terecht kan bij Noaberz, de kern van Dinxperlo. Ook wie gezellig even een potje bier wil drinken, wil darten of biljarten, is meer dan welkom. Op de Facebookpagina worden evenementen, thema-avonden en activiteiten aangekondigd. Ook de website geeft een goed beeld van de mogelijkheden.

Noaberz, de kern van Dinxperlo is open van maandag tot en met vrijdag vanaf 18.00 uur. Op zaterdagen en zondagen zijn de openingstijden afhankelijk van de activiteiten die plaatsvinden. Noaberz is te vinden in het Kulturhus aan de Maurits Prinsstraat 6 in Dinxperlo.


www.noaberz.nl

facebook.com/noaberzdinxperlo

tel. 0315-651338Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden