Esther Schuurman onderweg tijdens haar Run for KiKa.  Foto: Frank Vinkenvleugel
Esther Schuurman onderweg tijdens haar Run for KiKa. Foto: Frank Vinkenvleugel

Esther Schuurman rent voor KiKa

DINXPERLO - Op zondag 28 juni klonk om 11.00 uur online het landelijke starschot voor een Kika-run vanuit huis. Ruim 1600 deelnemers uit het hele land hadden zich opgegeven mee te rennen voor Kika, Kinderen Kankervrij, en hebben samen een prachtig bedrag van maar liefst 112.000 euro bij elkaar gelopen. Esther Schuurman uit Dinxperlo heeft ook meegedaan en haar aandeel aan dit mooie eindbedrag is 564 euro.

Door Waltraud Wensink

Esther vertelt: “Ik had deze opbrengst niet verwacht en wil dan ook mijn sponsoren bedanken voor hun bijdrage. Nog niet zo lang geleden heb ik het hardlopen opgepakt en zie mezelf eigenlijk nog als een beginner. Ik had graag met anderen samen voor het goede doel gelopen maar nu moest het dus individueel vanuit huis”, aldus Esther. Esther heeft 7,5 kilometer gelopen in vijftig minuten, in haar KiKa-shirt en met muziek voor onderweg: ‘Born to run’.

Ze rende voor KiKa, en KiKa zet zich in voor kinderen met kanker, werft fondsen voor onderzoeken en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Esther, die als verpleegkundige werkt, zag in KiKa een doel waar ze volledig achter staat. Esther: ”Niemand zou kanker moeten krijgen en kinderen al helemaal niet. Vandaar dat ik er echt voor wil gaan. Ik ben echter geen gevorderde loper en heb echt wel moeten trainen voor deze run.” En ze heeft het gered. Esther startte haar run voor de deur van haar huis op de Aaltenseweg en was na vijftig minuten weer terug. Haar man wilde haar onderweg aanmoedigen maar was haar in De Heurne al kwijt. Gelukkig hoefde er geen ‘Esther-Alert’ de deur uit want met een moe maar voldaan gevoel finishte Esther keurig weer op de plek waar ze was begonnen. Chapeau voor Esther en al die andere lopers in Nederland die vandaag dat mooie bedrag voor KiKa hebben binnengehaald.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden