Online cursus digitale veiligheid

AALTEN/DINXPERLO - Op maandag 20 juli start de Bibliotheek Achterhoekse Poort in samenwerking met iPad4senior een driedelige cursus over het veilig gebruik van de smartphone en tablet. Het is een online cursus dus meedoen kan veilig vanaf de bank!

Tijdens deze driedelige cursus leert de deelnemer hoe hij het toestel veilig kan instellen en gebruiken. Wat de veilige instellingen zijn, bestudeert men op 20 juli. Vervolgens komen op 27 juli de onderwerpen virusbestrijders, phishing en hacken aan bod. En tenslotte gaat het op 3 augustus over oplichting via verschillende apps. De begeleiding van de cursus is in deskundige handen van Aldert Doelen van iPad4senior. Hij geeft regelmatig cursussen in de Bibliotheek over het gebruik van smartphone en tablet. Nu dit even niet mogelijk is, wil hij door middel van videobellen de gelegenheid geven om toch een cursus te volgen. Ook voor wie nog geen ervaring met videobellen heeft, is deze cursus geschikt. Voor aanvang van de cursus neemt Aldert contact op om dit uit te leggen.

Inschrijven
Voor gebruikers van iOS start de cursus op maandag 20 juli, 27 juli en 3 augustus om 13.00 uur en voor de gebruikers van Android om 14.30 uur. Men kan zich voor de afzonderlijke onderdelen inschrijven. De kosten hiervoor zijn 7,50 euro per keer, dit is inclusief cursusmateriaal. Leden van de Bibliotheek krijgen tien [rocent korting. Inschrijven kan via de activiteitenkalender op www.achterhoeksepoort.nl. Men kan ook contact opnemen met ons Servicebureau via 088-0062929.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden