Blije leerlingen van basisschool 't Leemvoort in Westendorp
Blije leerlingen van basisschool 't Leemvoort in Westendorp

Geniet van de zomer met de Bibliotheek

AALTEN/DINXPERLO - Het is weer tijd om lekker te genieten van de vakantie. En met de Bibliotheek Achterhoekse Poort is er van alles te beleven deze zomer. Ga op reis met Vakantielezen, kom naar mooie verhalen luisteren tijdens de voorleesweek of droom weg bij de e-books en luisterboeken in de vernieuwde VakantieBieb-app.

Voordat de vakantie echt begon, heeft de Bibliotheek tasjes uitgedeeld aan basisschoolleerlingen in groep 3 en 4. In deze tasjes zaten een leespaspoort, een bingokaart, een knutselwerkje en een brief met tips voor de ouders. Het doel van deze tasjes is om ervoor te zorgen dat de kinderen gedurende de vakantie blijven lezen en niet terugvallen in leesniveau.

Rondom het Vakantielezen is er een speciale thuiseditie ontwikkeld. Hierbij kunnen kinderen samen met hun gezin op schattenjacht. De jacht begint met het ophalen van een landkaart in een van de vestigingen van Bibliotheek Achterhoekse Poort. Op deze landkaart staan de zes landen waarin online een schat te vinden is door het doen van opdrachten. Met de gevonden schat kunnen de deelnemers vervolgens in de Bibliotheek een sticker ophalen. Is de landkaart vol? Dan maak je kans op mooie prijzen. Meer informatie op de website van de bieb.

De voorleesweek
Van maandag 20 tot en met donderdag 23 juli organiseert de Bibliotheek Achterhoekse Poort een voorleesweek. Medewerkers van de Bibliotheek gaan dan op verschillende locaties van 14.30 tot 16.00 uur voorlezen aan groepjes kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar. Op maandag 20 juli staan ze op het schoolplein en op het grasveld bij de Liboriusschool en KOV in Dinxperlo. Op dinsdag 21 juli bij koffieboerderij Groot Nibbelink in Sinderen. Op woensdag 22 juli bij speeltuin Robbedoes in Aalten en De Ossenkop in Bredevoort. En donderdag 23 juli bij speeltuin Engbergen in Voorst.

VakantieBieb
De VakantieBieb is een app die iedereen gratis kan downloaden. De app is helemaal vernieuwd en er staan dit jaar naast e-books voor het eerst ook luisterboeken op. De app is tot en met 31 augustus beschikbaar in de stores.


www.achterhoeksepoort.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden