Tijdens de cursus Klik&Tik krijgen mensen gelegenheid om hun digitale vaardigheden te verbeteren. Foto: PR
Tijdens de cursus Klik&Tik krijgen mensen gelegenheid om hun digitale vaardigheden te verbeteren. Foto: PR

Vrijwilligers Klik&Tik gezocht

AALTEN/DINXPERLO - Internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. Van boodschappen doen of een reis boeken, tot belastingaangifte of bankzaken regelen, het gebeurt steeds vaker online. Ook het reserveren en lenen van boeken bij de Bibliotheek kan eenvoudig via internet, als je weet hoe het moet. Voor iedereen die weinig tot geen ervaring heeft met het gebruik van een computer en/of internet, organiseert de Bibliotheek Achterhoekse Poort de cursus Klik&Tik.

Tijdens de cursus Klik&Tik leren de deelnemers stap voor stap de basisvaardigheden voor het gebruik van computer en internet. Iedereen kan daarbij zijn eigen tempo en niveau aanhouden. Sommige deelnemers aan de cursus hebben nog nooit met een computer gewerkt, anderen voelen zich niet zeker genoeg om zonder begeleiding het internet op te gaan. Een keer per week komen de deelnemers in groepjes van maximaal 5 personen bij elkaar in een van onze vestigingen. Dan is er de mogelijkheid om vragen te stellen en samen te oefenen. Daarnaast is het mogelijk om thuis te oefenen met behulp van een werkboek en online cursusmateriaal.

Vrijwilligers gezocht
De Bibliotheek is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om anderen op weg te helpen bij het gebruik van een computer en internet. Als vrijwilliger bij een cursus Klik&Tik kun je de lesstof uitleggen op het niveau en tempo van een beginnende computergebruiker. Dat gaat van het aanzetten van de computer en het typen van tekst tot het downloaden, opslaan en verzenden van bestanden en het aanmaken van een profiel op social media. Met geduld, humor en interesse in mensen, zorgt de vrijwilliger voor een prettige sfeer tijdens de cursus. Uiteraard is de vrijwilliger zelf digitaal vaardig, heeft hij of zij affiniteit met internet en social media en kan hij of zij daar zelf goed de weg in vinden. Daarnaast is de vrijwilliger bereid om per cursus vijftien wekelijkse cursusbijeenkomsten van 1,5 uur te verzorgen en deze voor te bereiden.

Als vrijwilliger bij de cursus Klik&Tik krijgt men, indien nodig, relevante digitale bijscholing. Ook tekent men een vrijwilligersovereenkomst bij de Bibliotheek en krijgt men een gratis lidmaatschap aangeboden.

Wie enthousiast geworden is, kan het aanmeldformulier invullen op www.achterhoeksepoort.nl. Vervolgens neemt de bieb contact op. Voor vragen kan men bellen met het Servicebureau op 088 – 0062929.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden