Eerste zomerexcursie PP naar Vragenderveen

De uitkijktoren in het Vragenderveen. Foto: PR Marke Vragenderveen
De uitkijktoren in het Vragenderveen. Foto: PR Marke Vragenderveen


AALTEN - De Progressieve Partij blijft actief, ook tijdens het zogenaamde zomerreces. Op vier woensdagavonden in juli en augustus met fiets-excursies naar interessante bestemmingen. De eerste in de serie van vier gaat naar het Vragenderveen onder leiding van gids Theo Bauhuis.

Bijzondere flora en fauna, de gevolgen van droogte en maatregelen daartegen komen aan de orde. Ook aandacht voor lokale maatregelen en acties voor behoud van het veen. De eerste fiets-excursie van de PP is op woensdag 22 juli. Vanwege de afstand en het licht fietst men al om 18.30 uur weg van de Markt in Aalten. De start van de wandeling is bij de schuilhut aan de Maneschijnweg. Het spijt de organisatie dat de route niet geschikt is voor mensen in rolstoelen of die anderszins beperkingen hebben bij het lopen. Bij de start, onderweg en in het veen houden de deelnemers zich aan de RIVM-maatregelen. Vandaar dat opgave gewenst is voor 18 juli via raadslid.ediepenbroek@aalten.nl. De groepsgrootte is beperkt, dus bij veel opgaven worden meerdere gidsen ingezet. De kosten bedragen vijf euro als bijdrage voor de organisatie die het veen onderhoudt. De Progressieve Partij vraagt deelnemers een eigen bijdrage van 2,50 euro per persoon contant of via een 'tikkie' af te rekenen.

De volgende fietsexcursies staan gepland op de woensdagavonden 29 juli en 5 en 12 augustus met als thema o.m. dialect, droogte, biologisch en natuurinclusief boeren. Houd hiervoor de media in de gaten.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden