Hanneke en Michel Jeursen-Brunsveld in het vliegtuig onderweg naar Curaçao. Foto: eigen foto
Hanneke en Michel Jeursen-Brunsveld in het vliegtuig onderweg naar Curaçao. Foto: eigen foto

Hanneke gaat Achterhoekse specialiteiten verkopen op Curaçao

IJZERLO - Als het aan Hanneke Jeursen-Brunsveld ligt, zijn binnenkort Achterhoekse producten te koop op Curaçao. Samen met haar man Michel emigreert ze naar Curaçao. Haar man wordt er gestationeerd als militair, Hanneke gaat mee en wil er onder de naam 'Hannekes Heerlijkheden' Achterhoekse producten gaan verkopen. Zo kan men er straks maar zo één van de theemelanges van ‘Bruur en Driksken' of een authentieke jam uit de Achterhoek tegenkomen.

Door Waltraud Wensink

Hanneke Brunsveld is geboren en getogen in IJzerlo, en groeide op in de 'winkel van Brunsveld'. Daar heeft ze jarenlang in meegedraaid. Maar op een gegeven moment was het tijd voor iets anders. Hanneke: ”Inmiddels woon ik al tien jaar niet meer in de Achterhoek." Hanneke bleef zich wel bezig houden met verkoop. Ze werkte op diverse weekmarkten in Velsen-Noord en omstreken onder de naam ’Kruidenier van vroeger’. ”Ik nam van verschillende bedrijven producten af en bracht die aan de man op de markt. In die tijd leerde ik ook mijn man Michel kennen die beroepsmilitair is. Ik vond het mooi om producten te verkopen die je niet in de supermarkten kan kopen en die authentiek zijn. Streekgebonden producten die lekker zijn en daarnaast mooi verpakt zijn, waar je oog op valt. Daar vallen ook de diverse theemelanges van Maarten Boland onder. Hij begon destijds ook voor zichzelf en had in de winkel van mijn ouders al eens een leuk theepakket afgeleverd”, zegt Hanneke.

Emigreren naar Curaçao
Hannekes echtgenoot Michel is beroepsmilitair en wordt een aantal jaren op Curaçao gestationeerd. En wat doe je als vrouw van een beroepsmilitair? Dan emigreer je mee. Hanneke: ”Ik zie dat als een vanzelfsprekendheid, we gaan daar in eerste instantie voor een periode van vijf jaar naar toe en dan gaat Michel met vervroegd pensioen. Wat na die vijf jaar komt is afhankelijk van de situatie en van hetgeen we daar hebben opgebouwd. Als Michel aan het werk is voor defensie, kan ik datgene voortzetten wat ik in Nederland ook heb gedaan. Ik krijg de nodige hulp aangeboden en ga bekijken wat de mogelijkheden verder zijn. In feite heb ik persoonlijk niets te verliezen en zie onze emigratie naar Curaçao op dit moment als een ‘golden ticket’, met een kans om iets moois op te bouwen. Op dit moment leven we al een aantal weken vanuit onze koffers en vanuit vakantiehuisjes. Onze spullen zijn per container onderweg naar Curaçao en we krijgen daar een woning. Zodra het huis helemaal op orde is ga ik aan de slag en probeer ik de streekgebonden producten, ook vanuit de Achterhoek, daar te promoten en te verkopen onder de naam ‘Hannekes Heerlijkheden’. (H)eerlijke ambachtelijke producten in mooie geschenkverpakkingen met onder andere meel direct van de molen, jams, thee en honing. Wie weet, is het een gat in de markt, misschien ook niet."


Facebook: Hannekes Heerlijkheden


Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden