Meester Jan vertelt een spannend kampvuurverhaal.  Foto: Frank Vinkenvleugel
Meester Jan vertelt een spannend kampvuurverhaal. Foto: Frank Vinkenvleugel

Feestweek voor de groepen 8 van De Bosmark

DINXPERLO- In verband met het coronavirus kon het kamp als afsluiting van de basisschool, zoals het voor groep 8 gebruikelijk is, geen doorgang vinden. Maar gelukkig voor de kinderen van de groepen 8 van de Bosmark hadden de leerkrachten een alternatief programma bedacht. Wat uiteindelijk resulteerde in een geslaagde feestelijke week vol met leuke activiteiten.

Door Daniëlle Jolink

De feestweek begon op maandag met een sportdag voor de groepen 8 op het terrein van Try-Out. Hier vonden allerlei sportieve activiteiten plaats zoals steppen en vlotten bouwen en, wie wilde, nam een duik in het meer. De dinsdag was een studiedag dus dit betekende voor de kinderen een vrije dag waarin ze bij konden komen van de dag ervoor en zich op konden laden voor alles wat nog komen zou.

Op woensdag vertrokken de kinderen en de leerkrachten ’s morgens vroeg met elkaar op de fiets richting het scoutingterrein in Ulft. Hier hadden zij een alternatieve kampdag met bosspelletjes, bingo, barbecue en tot slot een kampvuur met natuurlijk daarbij een spannend kampverhaal verteld door Jan van der Horst. Hij wist dit vol overtuiging te vertellen waardoor het rumoer verstomde en uiteindelijk zelfs een stoere jongen zich afvroeg of het verhaal nu eigenlijk echt gebeurd was? En een andere stoere jongen zowat van schrik van het bankje afviel toen meester Jan hem aan het schrikken maakte. Na het kampvuur fietste het hele gezelschap weer richting Dinxperlo met onderweg nog een vervolg op het spannende kampvuurverhaal.

Op donderdagochtend hadden de kinderen vrij zodat ze uit konden slapen en hun spullen konden inpakken voor iets waar ze de hele week al naar uitkeken, namelijk 'slapen' op school. Om drie uur ’s middags begon het programma met een chillmiddag. Leuke ontspannen activiteiten door de leerlingen verzonnen en uitgevoerd met lekkere zelfgemaakte hapjes. Aan het einde van de middag stond er voor de school een frietwagen klaar. Ze lieten zich de patajes allemaal goed smaken. Met gevulde magen waren zij klaar voor het hoogtepunt van de avond; de bonte avond. Een avond vol met creatieve uitspattingen van de leerlingen. In groepjes of individueel. Zoals een solo optreden van Gayesha, die met de eerste zinnen van haar lied het lawaai volledig liet verstommen en iedereen versteld deed staan. Verrassend was ook het optreden van Relinde en Lisa die in het donker een dans deden met glow-in-the-darkstaafjes op hun zwarte kleding geplakt waardoor er een visueel spektakel ontstond. Lieke en Fenne hadden samen een professionele meerkeuzequiz in elkaar gezet waar alle leerlingen enthousiast aan mee deden. Ook werd er nog getrakteerd door de jarige Mare en zoals dat hoort wanneer je jarig bent werd zij flink toegezongen door iedereen. De avond werd natuurlijk afgesloten met een ouderwetse disco en werd er tot in de late uurtjes flink gedanst en meegezongen. Hierna werd er een poging gedaan om te slapen op de meegebrachte matjes en luchtbedden die in diverse lokalen lagen. Vrijdagochtend stond er voor iedereen een lekker ontbijt klaar waarna de kinderen moe maar voldaan opgehaald werden door hun ouders. Ook de leerkrachten kijken terug op een mooie week. “Dit was een unieke vervanging van de kampweek”, aldus Margriet Fix, één van de leerkrachten van groep acht. Kortom een zeer geslaagde alternatieve kampweek waar iedereen met een goed en blij gevoel op terug kan kijken.Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden