Superboer Christine Hermsen schrijft en zingt een lied voor De Graafschap. Foto: Marcel te Brake
Superboer Christine Hermsen schrijft en zingt een lied voor De Graafschap. Foto: Marcel te Brake

Christine Hermsen heeft #hartveurdeclub #blauwwithart en gaat #dran

Hart onder de riem voor supporters De Graafschap

Door Liesbeth Spaansen

KEIJENBORG/REGIO – “Ik schreef het lied in een creatieve bui”, vertelt Christine Hermsen (19) uit Keijenborg over haar een week eerder geschreven en nét uitgebrachte lied Blauw Wit Hart. Dat ze superboer is, kan niemand ontgaan. “Het is een cover op Kleur van Snelle waarop ik een eigen tekst heb geschreven, met een paar zinnen erbij van het origineel. Het gaat erom dat ik de blauwwitte De Graafschap kleur mis in de stad Doetinchem (DTC). Daar is de tekst omheen gebouwd.”

Christine Hermsen zingt al vanaf haar twaalfde jaar. “Ik heb zanglessen gevolgd bij Sandra Vanreys in Aalten. Ik zing altijd solo. Het zingen is eigenlijk altijd hobbymatig geweest, maar ik zou het wel leuk vinden om meer op te treden”, vertelt ze. “Ik ben hoog sensitief en hoef niet bekend te worden in Nederland, maar doorbreken in Gelderland zou ik wel willen. Dit lied kan een mooi opstapje zijn.”

Zij heeft een eigen bedrijf: Bijles in de Achterhoek waar ze als coach bijles geeft aan leerlingen van de middelbare school en in het bijzonder leerlingen die hoog sensitief zijn. Onlangs is ze gestart met het geven van 1 op 1 autotheorieles aan leerlingen die het leren van de theorie van de rijlessen lastig vinden. “En aankomende september start mijn stage op de Piersonschool in Hengelo. Ik volg de opleiding tot Pedagogisch educatief professional aan de Iselinge Hogeschool in Doetinchem.”

Blauw Wit Hart, wat vrijdag 14 augustus uitkomt op onder andere Omroep Gelderland, Facebook, Instagram en YouTube, is eigenlijk een uit de hand gelopen grap. “Ik heb er ook geen commercieel doel mee. Ik heb er zelf geld ingestoken om het lied uit te brengen”, laat Christine weten. “Ik wilde zoveel mogelijk supporters, superboeren en ook de medewerkers van de club een hart onder de riem steken. Ik wil weer Graafschapkleuren zien, ik mis het voetbal op de Vijverberg door de corona omstandigheden.”

Dat is in de tekst duidelijk terug te vinden: ‘Op de terrassen van het Simonsplein. In de Grutstraat in ’t café. ... Dan denk ik aan de Graafschap. Waar ben jij? … Jij geeft kleur aan de stad. Ik als superboer hoop dat ’t seizoen snel weer start.’


www.facebook.com Christine Hermsen

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden