Logo de-band.nl


Willi Put jr. met o.a. de nieuwe compoundbox. Foto Lineke Voltman
Willi Put jr. met o.a. de nieuwe compoundbox. Foto Lineke Voltman (Foto: Lineke Voltman)

Vuurwerk steeds groter en mooier

Nog maar een paar dagen te gaan in 2017. Op de laatste dag van dit jaar zal er weer voor miljoenen euro's aan vuurwerk worden afgestoken. Tijd om eens te informeren bij twee verkopers of er nog nieuwe artikelen zijn toegevoegd aan de toch al grote variatie in het bestaande vuurwerk.

 

Winterswijk - Nieuwe artikelen zijn er wel maar dat beperkt zich eigenlijk tot de zogenaamde compoundboxen, dat zijn doorverbindboxen waarbij je maar een keer een lont hoeft aan te steken.

Put's Bazar

Willi Put jr. van Put's Bazar: "Het is een nieuw type vuurwerk dat vorig jaar in Europa is geïntroduceerd en dit jaar ook in Nederland is toegestaan. Het betreft gekoppelde cakes gemonteerd op een plankje. Bij vier boxen krijg je een legergroene houten kist cadeau, een prachtig bewaarexemplaar," aldus Put. Ook de vullingen van de potten is ieder jaar anders, de kwaliteit gaat omhoog, er komen steeds meer kleuren uit en de effecten zijn ook weer anders. "Exclusief voor Winterswijk verkopen wij de Diamond collectie met prijzen van 7,50 tot 159,95 euro."

Siervuurwerk favoriet

Hoewel de verkoop van siervuurwerk de laatste jaren flink gestegen is, wordt er nog steeds knalvuurwerk verkocht. De verhouding is volgens Put ongeveer 90 - 10%. waarbij vooral de jeugd nog knallers koopt.

Activiteiten Prijshamer

De Prijshamer heeft uiteraard ook de nieuwe compoundboxen in het assortiment. "Bij aanschaf van drie boxen is de vierde gratis," zegt Enrico Kock van deze zaak. De officiële verkoopdagen zijn dit jaar op 28, 29 en 30 december. "Op zaterdag zorgt de Prijshamer voor leuke activiteiten ten bate van het KWF. "We hebben een Rad van Fortuin en houden twee verlotingen. Om 19.00 uur verloten we een auto met afstandsbediening ter waarde van 599 euro en om 20.00 uur gratis vuurwerk. De opbrengst is voor het goede doel."

Veiligheid

De laatste tijd zijn er geluiden dat in sommige plaatsen de politie strengere veiligheidsmaatregelen nemen met betrekking tot vuurwerk. Hoe is dat in Winterswijk? We spreken hierover met brigadier Arjen van de Groep. "Er zijn geen nieuwe maatregelen ten opzichte van vorig jaar. Wel zullen we steekproefsgewijs controleren en handhaven buiten de toegestane tijden van 31 december 18.00 uur en 1 januari 2.00 uur en bij meldingen gaan we er direct op af. Overtreders jonger dan 12 jaar worden overgedragen aan Halt, in plaats van een boete krijgen ze zes uur Halt-straf. Bij illegaal vuurwerk kan dat oplopen tot 20 uur."

 

 

 

Meer berichten

Shopbox