Logo de-band.nl


Margo Prinsen in haar schoonheidssalon Cozy & Co in Dinxperlo. (foto: Roel Kleinpenning)
Margo Prinsen in haar schoonheidssalon Cozy & Co in Dinxperlo. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

Cozy & Zo bij Margo Prinsen

Wanneer we Margo Prinsen spreken heeft ze juist het besluit genomen full time te gaan voor haar schoonheidssalon Cozy & Zo, gevestigd aan de Aaltenseweg 36 in Dinxperlo. "Ik ben hier in september 2016 begonnen en, heel raar, ik had altijd al iets met dit gebouw. Er kwam een ruimte te huur die precies groot genoeg was en met de juiste sfeer. Ik kon me helemaal uitleven. Ik wilde het huiselijk hebben in pasteltinten. De sfeer van 'jas uit, schoenen uit'." Ze lacht: "Voor mannen haal ik de roze handdoeken even weg."

DINXPERLO - De jonge onderneemster had het plan en logo voor haar eigen salon al tijdens haar opleiding tot allround schoonheids- en huidspecialiste in het hoofd.

"Ik wilde 'cozy' uitstralen en dat moest ook in de naam tot uitdrukking komen. '& Zo' is bedacht door mijn moeder, en mijn vriend maakte de website. Het is zo belangrijk om echt de tijd nemen voor mensen: ik schenk een kopje thee, geef graag advies maar wil niet pushen om mijn producten te verkopen.

Daarnaast wilde ik persé werken met producten die tot huidverbetering leiden en uit natuurlijke ingrediënten bestaan en dat heb ik gevonden in het merk Farmona. Het is echt fijn om jonge mensen te kunnen helpen met acnéproblemen, of mensen die last hebben van couperose."

Margo's salon op de 1e verdieping is per trap bereikbaar, vandaar dat ze ook aan huis komt voor een schoonheids- of pedicurebehandeling. Ook gaat ze behandelingen geven in Woonzorgcentrum Beth San in Aalten.

Wat maakt ondernemen in Dinxperlo speciaal? "Het kleinschalige. En je weet wat de mensen willen omdat je hier zelf vandaan komt: een goede behandeling voor een goede prijs."

Waar kent men je hier nog meer van? "Vroeger heb ik volleybal gespeeld bij Favorita. Ik ging naar school in Breedenbroek en Silvolde."

Wat is je grootste ergernis? "Ik heb een hekel aan geroddel, maar verder stoor ik me niet zo gauw en zie het goede in de mens."

Waar ga je graag uit? "Het liefst ben ik samen met mijn vriendje, familie en vrienden. Niets bijzonders, gewoon gezellig een kopje thee doen. Met vrienden gaan we graag naar Gringo in Doetinchem."

Wat mis je nog in Dinxperlo? "De gezelligheid in de straten zoals nu met Kerst. Was dat altijd maar zo. Verder hou ik van winkels van kleine ondernemers waar je speciale aandacht krijgt."

Wat is de beste raad die je ooit kreeg? "Volg je gevoel en luister naar je hart. Die raad kreeg ik van mijn ouders, en zeg nu zelf ook: durf risico te nemen, ook al ben je jong!"

www.cozyenzo.nl

Meer berichten

Shopbox