mike

Voor heren: 5 tips voor het kiezen van de beste sok

Heren, welke sok past het best bij jouw pak? Een vraag die soms moeilijk te beantwoorden is. In dit artikel geven wij je vijf tips voor het kiezen van de beste heren sok. Sokken zijn immers een van de belangrijkste herenkleding stukken die je in de kast hebt. Sokken beschermen je voeten namelijk tegen allerlei invloeden van buitenaf. Naast het feit dat sokken je voeten warm houden, zorgen sokken er voor dat je voet ventileert. Daarnaast voorkomen sokken blaren en vermindert het de schuring van de schoen tegen je voet. Lees vijf tips voor het kiezen van de beste heren sok.

Tip 1: koop de juiste kleur

Er zijn een paar ongeschreven regels wanneer het gaat om kleuren van de sok. Het is te vergelijken met een colbert. Je doet de knoopjes van het colbert open wanneer je gaat zitten en doet ze weer dicht wanneer je gaat staan. De sok die bij een pak gedragen wordt, is nu eenmaal zwart, grijs of blauw en nooit wit. Om de zakelijke look te behouden dient de kleur goed te zijn. 

Tip 2: bepaal de juiste lengte i.v.m het weer

In Nederland is het wisselvallig weer. Soms is het warm, koud of broeierig. Elke situatie vraagt om een andere heren sok. Voor koudere weersomstandigheden zijn de dikkere en langere sokken (kniekousen) aan te raden, maar wanneer het warm is, kun je beter kiezen voor een dunnere katoenen variant. 

Tip 3: koop een sok die bij jouw voetcondities past

Net als smaken verschillen, verschillen voeten ook. Iedereen heeft andere sokken nodig om geen last te hebben van zijn voeten. Gevoelige, onregelmatige, transpirerende en branderige voeten zijn veel voorkomende eigenschappen die allemaal een ander soort sok vereisen. 

Tip 4: koop katoenen sokken

Katoen is het meest gangbare materiaal voor heren sokken. Het is verstandig om geen sokken te dragen met een mix van polyester of een andere vorm hiervan. Het irriteert gauw en je krijgt er snel zweetvoeten van. Katoen heeft de eigenschap dat het ademt, waardoor je voet comfortabeler zit in je schoen. 

Tip 5: Bepaal de juiste prijs / kwaliteitverhouding

Heren sokken zijn er in vele gradaties van kwaliteit en prijs. Wanneer je sokken koopt, dien jezelf te bepalen hoe vaak je ze aantrekt. Het is aan te raden om sowieso elke dag schonen sokken aan te trekken. Goedkope sokken gaan minder lang mee en zorgen er dus voor dat je vaker nieuwe dient te kopen bij een normale gebruiksintensiteit. Duurdere sokken, die van hogere kwaliteit zijn, gaan dit probleem tegen. Dit komt doordat de sokken gemaakt zijn van betere materialen. Ook zie je dat bij goedkopere sokken er snel gaten ontstaan bij de tenen. Bepaal dus voor jezelf hoe vaak je de sokken gebruikt, zodat je de juiste sok kunt kiezen voor de juiste gelegenheid. 

Dit artikel wordt u aangeboden door Heerenzaak.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden