Common Ilse. Foto: Sjoerd Moleman Fotografie
Common Ilse. Foto: Sjoerd Moleman Fotografie

Common Ilse in Openluchttheater Engbergen

VOORST - Liefhebbers van Ilse de Lange kunnen zaterdag 26 september hun hart ophalen in het prachtige Openluchttheater Engbergen. De Tributeband ‘Common Ilse’ met bandleden uit het Oosten van ons land, speelt het repertoire van Ilse de Lange met een persoonlijke ‘touch’.Common Ilse bestaat uit Linda Scholten (zang/akoestische gitaar), Henri Smit (bas/zang), Arjan Schreurs ( leadgitaar/zang) en Dick Smits (drums/zang), allemaal ervaren muzikanten. Het bijzondere van deze groep muzikanten is dat ze naast Common Ilse ook samen de band ‘LinK’ vormen.

Door Waltraud Wensink

Dick vertelt hoe ze elkaar als bandleden gevonden hebben. ”Een van de vorige bands waar ik in speelde, Juba, stopte er mee en ongeveer in diezelfde tijd stopte ook de band Doesn t Matter, waar Linda en Arjan in speelden. Als muzikant ga je dan toch rond kijken en ik had ook weer zin om iets ander te gaan doen. Nadat ik hoorde dat Doesn’t Matter gestopt was heb ik Linda gebeld om elkaar eens te ontmoeten en te overleggen. Na drie biertjes was het in orde en hebben we de band LinK samengesteld. Onze bassist Henri Smit had al de nodige muzikale achtergrond bij Red Eye, dat ook al gestopt was. De klik was er en inmiddels zijn we al weer een jaar of zes bij elkaar. Toen we samen de oefenruimte in gingen speelden we covers die we allemaal kenden en werd er gekeken wat we mooi vonden. De nummers die Linda zong van Ilse de Lange klonken echt mooi en er kwamen steeds meer nummers van Ilse de Lange bij. Zo werden we steeds enthousiaster van het repertoire en werd Common Ilse een feit.”

Interactie met publiek
Linda: ”We wilden iets doen met onze voorliefde voor Country en Americana. We onderscheiden ons graag. We zijn allemaal veertigplussers en mede daardoor hebben we ook een voorliefde voor muziek uit de jaren 70 en 80. We merken dat we zowel met Common Ilse als met LinK veel worden gevraagd voor feestjes van mensen die 50 worden. Maar we spelen graag, voor iedereen, ongeacht leeftijd. Vroeger vond ik het belangrijk dat de dansvloer vol stond met mensen en dat was een soort van graadmeter of je een succesvolle avond had. Dat heb ik losgelaten. Nu kan het voorkomen dat er niet volop wordt gedanst maar dat de mensen naderhand toch bij je komen om te vertellen dat ze genoten hebben van het optreden. De interactie met het publiek vinden we belangrijk als band en plezier bij het spelen speelt een grote rol.”

Kippenvel
Dick kijkt op zijn telefoon en vertelt dat er op dat moment al 111 kaarten gereserveerd zijn voor hun optreden. ”Mooi he, daar krijg ik gewoon kippenvel van”, zegt Dick. Hij schroomt niet om bekenden die hij tegenkomt lachend te vragen of ze toevallig ook al voorzien zijn van een kaartje voor hun geweldige optreden. Linda: ”Ja dat is toch prachtig dat die mensen speciaal voor ‘Common Ilse’ komen. We waren gewend om in voorprogramma’s te spelen maar dat ze nu een kaartje voor ons kopen is ook wel weer spannend.” Dat de kaartverkoop nu al goed op gang komt is mede te danken aan de mooie entourage van de locatie. Openluchttheater Engbergen is prachtig gelegen in het bos en alles is coronaproof gemaakt .

De basis is puur
Als vertolkster van Ilse de Lange in Common Ilse geeft Linda aan: ”Het is ook mooi dat je nummers mag spelen van een artiest die je bewondert. Dat wil je graag zo goed mogelijk neerzetten zonder dat je haar na gaat doen. We doen het op onze eigen manier en geven daar een persoonlijke touch aan. We willen ‘puur’ blijven. We spelen in OLT Engbergen het repertoire van ‘Ilse de Lange’ door de jaren heen met daarbij een stukje uit haar beginperiode, haar covers, een stukje van de Common Linnets en aandacht voor Ilse’s Veranda. De ambiance is in ieder geval geweldig en we hopen op droog en aangenaam weer, dan kan er eigenlijk weinig meer mis gaan.” Dick vult aan: ”Linda zingt geweldig en zet de nummers ook prachtig neer. Het loopt gewoon lekker en daar wordt je als band ook enthousiast van, het klinkt fantastisch.”

Kaarten voor Common Ilse zijn verkrijgbaar via de site van OLT Engbergen en kosten 10 euro per kaartje. Aanvang 20:30 uur.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden