Zwembad het Blauwe Meer . Foto: Frank Vinkenvleugel
Zwembad het Blauwe Meer . Foto: Frank Vinkenvleugel

Gemeentebelangen stelt vragen over het Blauwe Meer

DINXPERLO – In augustus waren inwoners van Dinxperlo verrast dat ze bij het openluchtzwembad het Blauwe Meer een briefje op het toegangshek aantroffen met de tekst “omwille van technische problemen gesloten”. Het betrof een tijdelijke sluiting. In Dinxperlo heeft dit volgens Gemeentebelangen (GB) geleid tot “grote onrust ten aanzien van het beheer en exploitatie van het beheer van het openluchtbad”. Voor GB was dit aanleiding om vragen aan burgemeester en wethouders te stellen.

Door Bernhard Harfsterkamp

De vragen zijn inmiddels beantwoord in een raadsmededeling. Het Blauwe Meer is net als de andere zwembaden in de gemeente Aalten in beheer gegeven aan Optisport. Fractievoorzitter Alex Walter verwijst bij de vragen naar een filmpje dat is gemaakt toen wethouder Hans te Lindert op 31 juli het chloorbad opende. Het natuurbad moest vanwege blauwalg toen gesloten blijven. “Wat opviel bij de tv opnames was de staat van onderhoud van de ligweide en het speelveld bij het natuurbad en de groene uitstraling van het gechloreerde zwembad”, schrijft Walter. Hij vraagt zich af of er sprake is van achterstallig en mogelijk zelfs nalatig onderhoud is. Als dat bevestigd zal worden, vraagt hij zich af wat de gemeente zal doen om dit in de komende jaren te voorkomen.

'Onderhoud naar behoren uitgevoerd'
Namens wethouder Hans te Lindert wordt in de raadsmededeling geantwoord dat er geen aanwijzing is voor achterstallig onderhoud. “Vooralsnog gaan wij ervan uit het onderhoud naar behoren is uitgevoerd om het zwembadcomplex op een veilige wijze te kunnen openstellen.” Er is dan ook nog geen reden om Optisport hierover aan te spreken. Minimaal twee keer in het jaar heeft de gemeente een evaluatiegesprek met de zwembadexploitant. “Het komende evaluatiegesprek wordt het ontstane probleem uiteraard specifiek besproken”, schrijft de gemeente. Walter constateert bij een andere vraag dat in het verleden sproeiers/fonteinen werden gebruikt in het natuurbad om de kwaliteit van het zwemwater goed te houden. Hij vraagt zich af waarom dit niet meer wordt gedaan. De gemeente kan daar geen antwoord op geven. “Overigens heeft de waterkwaliteit de aandacht van betrokken partijen”, wordt in de raadsmededeling geschreven. “Er wordt op dit moment onderzoek uitgevoerd naar mogelijke maatregelen om de waterkwaliteit duurzaam te verbeteren.” Alex Walter heeft al aangekondigd dat hij in de raadsvergadering van 22 september aanvullende vragen over het zwembad zal stellen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden