De winnaar van de publieksprijs was vorig jaar Merlijn Langenberg van De Wegwijzer in Dinxperlo. Foto: PR
De winnaar van de publieksprijs was vorig jaar Merlijn Langenberg van De Wegwijzer in Dinxperlo. Foto: PR

Opnieuw ontwerpwedstrijd vredesposters van Lions

Algemeen

DINXPERLO/ZELHEM - Ook dit jaar houdt Lionsclub Wisch Hamalandse Marken de ontwerpwedstrijd voor vredesposters, bedoeld voor kinderen uit de hoogste groepen van het basisonderwijs. Het thema is 'Peace through service (Elkaar helpen geeft vrede).

De aftrap is op woensdag 16 september. Scholen nomineren elk twee ontwerpen, die van 4 tot en met 10 oktober worden geëxposeerd in het Kuturhus in Dinxperlo en op de website van de Lions Wisch Hamalandse Marken. Gedurende de expositie kan het publiek zijn favoriet kiezen. Er wordt zowel door het publiek als door een vakjury een winnaar aangewezen. De winnende ontwerpen dingen mee in de landelijke en wereldwijde wedstrijd. De uitslag wordt bekend gemaakt op de slotmanifestatie in het Kulturhus in Dinxperlo.

De aftrap van de ontwerpwedstrijd wordt gevormd door de film 'The boy who harnessed the wind' (De jongen die de wind gebruikte), die gaat over een Afrikaanse jongen die zijn dorp probeert te reden van de droogte. De film geeft gespreksstof op velerlei gebieden: geografisch, cultureel, klimatologisch, maatschappelijk, maar ook over menselijk handelen; vasthoudendheid, doorzettingsvermogen, staan voor een ideaal en geloof in jezelf. De film en de gesprekken daarover in de klas vormen de inspiratie voor de posterontwerpen van de leerlingen. Negen basisscholen uit de regio van de Lionsclub doen mee met de ontwerpwedstrijd, waaronder De Wegwijzer en De Bosmark in Dinxperlo, De Höve in De Heurne en CBS 't Loo in Zelhem.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant