Logo de-band.nl


"Ik zeg ja tegen Aalten"

Anton Stapelkamp (ChristenUnie) is beëdigd als burgemeester van de gemeente Aalten. Onder toeziend oog van zijn familie, vrienden, de gehele gemeenteraad en een groot aantal hoogwaardigheidsbekleders zette Stapelkamp zijn handtekening. Hij is de opvolger van Bert Berghoef, die in januari afscheid nam.

Aalten - "Hiervoor u staat een opgeruimd mens." Dit is de openingszin van Anton Stapelkamps toespraak die hij tijdens zijn beëdiging, eind december, hield. "Ik zeg ja tegen het leven en ik zeg ja tegen Aalten." In een enthousiaste speech refereert de kersverse burgervader aan Frater Venantius, een typetje dat ooit door Wim Sonneveld in het leven werd geroepen. "Ik ga mij niet alleen richten op mijn taken binnen de gemeente Aalten maar ik wil ook werken aan de verdere samenwerking met regionale gemeenten en unsere Deutschen Nachbarn".

Clemens Cornielje

De installatie van Stapelkamp gebeurde tijdens een bijzondere raadsvergadering in zalencentrum 't Schepersveld. Clemens Cornielje, commissaris van de Koning in de provincie Gelderland, nam het officiële gedeelte voor zijn rekening. "Een goede burgemeester staat tussen de mensen en boven alle partijen. Hij heeft als belangrijke taak om de bestuurlijke integriteit te bewaken. Met alle problematiek die speelt in de Limburgse gemeente Brunssum wordt aangetoond dat dit niet altijd gemakkelijk is. Wat zwart of wit of goed of fout is weten wij allemaal wel. Maar integriteit gaat wat mij betreft vooral om het grijze gebied daar tussen. Waar politieke en private belangen elkaar raken."

Rustig aan

"Ik ga het de komende dagen even rustig aan doen. De laatste weken waren enorm mooi maar ook erg vermoeiend. Het afscheid in Kapelle en alle voorbereidingen op de overstap naar Aalten hebben veel tijd in beslag genomen. In de tussentijd zijn wij ook nog naar Amerika gevlogen voor de bruiloft van onze zoon. Momenteel zijn we op zoek naar een geschikte woning in Aalten", vertelt Stapelkamp na afloop van de bijzondere raadsvergadering. Het nieuwe boegbeeld van de gemeente Aalten barst van de ambitie. "Ik heb zin om aan de slag te gaan. In eerste instantie kijk ik uit naar de aankomende gemeenteraadsverkiezingen in maart. Het is belangrijk om zoveel mogelijk mensen naar de stembus te krijgen. Dat is een interessante uitdaging."

Roots in Aalten

"Dit is het dorp van mijn voorouders. In 1919, bijna honderd jaar geleden, trad mijn opa toe tot de gemeenteraad van de Gemeente Aalten." Stapelkamp, die de afgelopen zes jaar burgemeester was van het Zeeuwse Kapelle, ziet zijn burgemeesterschap in Aalten als een "lang gekoesterde wens die in vervulling gaat."

Meer berichten

Shopbox