Logo de-band.nl


Wie had kunnen bedenken dat een paar sportieve 'gekken' uit Beltrum een tak van sport zouden uitvinden, die anno 2017 maar liefst 14.000 leden telt? Foto: Henk ter Horst
Wie had kunnen bedenken dat een paar sportieve 'gekken' uit Beltrum een tak van sport zouden uitvinden, die anno 2017 maar liefst 14.000 leden telt? Foto: Henk ter Horst (Foto: henk ter horst)

Afzien of toekijken bij 29ste editie?

De voorbereidingen voor de survivalrun in Beltrum op 7 januari zijn in volle gang. De vrijwilligers van de bouwploeg zijn al een aantal zaterdagen druk in de weer geweest en de eerste hindernissen zijn gereed. De organiserende Stichting Survival Beltrum (SSB) is nu al trots op de 29ste editie.

BELTRUM - In Beltrum ligt de bakermat van de survivalrunsport. Wie had kunnen bedenken dat een paar sportieve 'gekken' uit Beltrum een tak van sport zouden uitvinden, die anno 2017 maar liefst 14.000 leden telt? Zoveel leden kent de Survival Bond Nederland (SBN) namelijk.

Onder survivalaars blijft de wedstrijd in Beltrum favoriet. Bijna 1400 mensen komen begin januari naar Beltrum om te ploeteren over weilanden en akkers en door sloten rond het Achterhoekse dorp. Daarnaast krijgen zij op de langste afstand van ongeveer 21 kilometer ook nog ruim 60 hindernissen voor de kiezen. Op die afstand staan 425 sportievelingen ingeschreven. Dat is een recordaantal op deze afstand. Ook zitten de recreatieve volwassenklassen al vol en meldt de jeugd zich fanatiek aan voor de kortere afstanden.

Wat maakt het afzien zo bijzonder? Authenticiteit lijkt het sleutelwoord te zijn. SSB doet elk jaar haar best een uitdagend parcours neer te zetten en maakt bouwt natuurlijke hindernissen. Met behulp van kilometers touw en honderden boomstammen ontwerpen en bouwen creatieve vrijwilligers elk jaar een bijzonder parcours. Daarnaast speelt het weer ook mee, het kan vriezen of dooien. Voor de zekerheid zijn de priksleeën al uit het vet gehaald.

De jeugdafdeling van de stichting blijft groeien. Ruim 80 toppers in spe trainen elke zondag in survivalbosje De Heikneuter, onder de leiding van doorgewinterde survivalatleten. Op zondag 7 januari verschijnen ook veel van deze jeugdleden aan de start.

De jeugdigen van 8 tot 10 jaar bikkelen dan over een speciaal ontworpen parcours onder begeleiding van hun ouders. En dat is best uniek in Nederland. Voor de 29ste editie is besloten om voor de oudere jeugd een parcours te bouwen over een afstand van 7,5 kilometer. Maar voor de durfals is het mogelijk om de 14 kilometer afstand te lopen.

Start en finish van de wedstrijd vinden plaats op het Mariaplein. Dit jaar staat daar een grote (feest)tent waar de bezoekers en deelnemers terecht kunnen voor wedstrijdinfo of gewoon voor de gezellige sfeer. Like de Facebookpagina van Stichting Survivalrun Beltrum en blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws.

Je kan de Stichting Survival Beltrum ook volgen op Twitter en Instagram.

Meer berichten

Shopbox