De kinderzwerfboekenkast bij de Wereldwinkel in Dinxperlo. Foto: PR
De kinderzwerfboekenkast bij de Wereldwinkel in Dinxperlo. Foto: PR

Kinderboeken delen op 30 september

Algemeen

DINXPERLO - Op woensdag 30 september is het Nationale Kinderzwerfboekdag. In heel Nederland worden op deze dag kinderboeken uit zwerven gestuurd. Ook de kinderzwerfboekenstations in Dinxperlo, De Heurne en Breedenbroek doen mee. Zij roepen kinderen op om op 30 september gelezen kinderboeken te brengen (op een andere dag mag natuurlijk ook). Het boek krijgt een zwerfsticker opgeplakt en kan beginnen aan een spannend zwerfavontuur.

De Kinderboekenweek start op 30 september. Kinderzwerfboek, een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp, vindt dat er boeken moeten zijn voor álle kinderen. Lezen is namelijk cruciaal voor de ontwikkeling van ieder kind. Daarom roepen KinderzwerfboekStations kinderen op om gelezen kinderboeken te brengen. Natuurlijk kunnen zij dan zelf een ander leuk boek uitzoeken om thuis te lezen en daarna weer uit zwerven te sturen!

In de Heurne hangen bij Aannemersbedrijfbedrijf Westendorp aan de gevel twee boekenkastjes. Eén is een KinderzwerfboekStation. In Breedenbroek staat op het Rabelink nr.26 een Mini-bieb, ook met kinderboeken en boeken voor volwassenen. In Dinxperlo staat een Boek-Pak-Huis in of bij de Wereldwinkel. Op heel veel andere plaatsen in Nederland zijn er KinderzwerfboekStations te vinden. Kinderen halen hier een boek om thuis te lezen en laten het weer ergens achter voor een ander kind. Een zwerfboek kan je ook tegenkomen in wachtkamers, treinen, hotels, kinderboerderijen en natuurlijk in een KinderzwerfboekStation. Daar zijn ook de speciale zwerfstickers te vinden, om op de boeken te plakken die je wilt laten zwerven.


www.kinderzwerfboek.nl

De Minibieb in Breedenbroek. Foto: PR
De Heurnse Minibieb. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant