Een werk van Volker Killemann. Foto: PR
Een werk van Volker Killemann. Foto: PR

Volker KIllemann exposeert in Kerkje De Rietstap

Algemeen

DINXPERLO - In de maand oktober is er in Kerkje De Rietstap een expositie van Volker Killemann uit Emmerich in Duitsland. Hij toont zijn aquarellen en tekeningen. Kerkje de Rietstap is elke zondag open van 14.00 tot 17.00 uur. Het adres is Meniststraat 14 a in Dinxperlo. De toegang is gratis, een vrije gift is welkom. In het kader van de actuele Corona maatregelen is de toegang beperkt tot maximaal drie personen. De volgende bezoeker zal even buiten moeten wachten. De prachtige tekeningen en aquarellen van Volker Killemann zijn het wachten zeker waard.

Volker Killemann houdt van fietsen en heeft altijd zijn schilder- en tekengerei bij zich. Tijdens het fietsen maakt hij schetsen in zijn schetsboek. Hij schildert ook graag het gebied van de Nederrijn, waar hij is geboren. De kunstenaar uit Emmerich aan de Rijn toont zijn schilderijen in Dinxperlo in Kerkje De Rietstap tijdens de vier weekeinden van oktober .
Sinds 2007 tekent Volker Killemann, afkomstig uit een kunstenaarsfamilie, zijn geboortestreek en daarvoor fietst hij meer dan 5000 kilometer per jaar. Zo gaat hij op een dag de Rijn op in de richting van Xanten, de andere dag langs de Rijn in de richting van Arnhem of de kunstenaar verblijft in zijn geboortestad en legt de mooiste hoeken van de oude Hanzestad vast in zijn schetsboek of tekent het in groot formaat. Hij werkt vooral met aquarelverf, houtskool en potlood.

"Vaak zit ik te tekenen in de natuur, in het park of op de boulevard aan de Rijn ", vertelt Killemann. "Veel mensen stoppen dan en vragen wat ik aan het doen ben." Dan begint de uitleg over Urban Sketching, waar alles mee begon. Kunstenaars bundelen daarbij hun krachten om een netwerk te creëren en de steden te tekenen waar ze wonen en waar naartoe ze reizen. "Het wordt direct op locatie getekend", zegt de kunstenaar, die een autodidact is.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant