Dierendagshow in SSP-Hal in Ulft

Algemeen

ULFT - Konijnen- en Pluimveefokkersvereniging Silvolde en Omstreken houdt voor de zesde keer haar jongdierendag in de SSP-HAL in Ulft. Fokkers van 15 verenigingen uit de regio sturen ruim 850 dieren in voor de dierendagshow. Op zaterdag worden de dieren – konijnen, cavia’s, kleine knagers, grote en dwerghoenders, serama’s, siervogels, sier- en oorspronkelijke duiven – die dit jaar zijn geboren, gekeurd door de keurmeesters.

De keurmeesters beoordelen de dieren op bouw en type maar ook op haar- of verenkleed, kleur, aftekeningen en de verzorging. Voor al deze onderdelen kunnen punten worden behaald waarna een predicaat kan worden toegekend. Door het fokken van raszuivere dieren zijn de kleindierfokkers van belang voor de instandhouding van het Nederlands levend erfgoed. Vogelverenigingen presenteren hun vogels vanuit een eigen stand. Dit jaar zijn er na het succes van vorig jaar naast muizen en ratten ook gerbils, hamsters, stekelmuizen en cavia’s te bewonderen in vele kleuren. Er zijn ruim 100 kleine knaagdieren aanwezig. Op weinig shows zijn zoveel kleine knaagdieren te bewonderen. Als organisatie houdt men de ontwikkelingen iin verband met corona nauw in de gaten. Het is gelukt om door een andere indeling van de SSP-HAL nog bredere gangpaden te creëren. Natuurlijk vragen we ook van de bezoekers om in de 5 meter brede gangpaden voldoende afstand te bewaren, het gezonde verstand te gebruiken en de RIVM-regels te respecteren. Dit jaar is er in verband met de corona geen horeca in de SSP-HAL aanwezig. Het Schaftlokaal op het DRU-industriepark is wel geopend.

De openingstijden zijn op zaterdag 3 oktober van 10.00 uur tot 17.00 uur en op zondag 4 oktober van 10.00 uur tot 16.30 uur. De toegang is gratis.


kpvsilvolde.nl/clubactiviteiten/dierendagshow

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant