Elena en Steffan, met de BAD-eendjes en in BADjas... Foto: Frank Vinkenvleugel
Elena en Steffan, met de BAD-eendjes en in BADjas... Foto: Frank Vinkenvleugel

Vitaalbad.nl van start

Algemeen

BREDEVOORT/AALTEN/DINXPERLO - In de gemeente Aalten is Vitaalbad.nl van start gegaan. Vitaal spreekt voor zich, en 'bad' staat voor de drie grote kernen in de gemeente en hun buurtschappen: Bredevoort, Aalten en Dinxperlo. Vitaalbad.nl is een website waarop op initiatief van de kartrekkers Figulus Welzijn en de Talentverbinders alle informatie over activiteiten op het gebied van sport en bewegen, cultuur, ontmoeten en educatie verzameld zijn. Nu wordt de site nog grotendeels gevuld door de initiatiefnemers maar het is de bedoeling dat alle organisatoren zelf hun activiteiten op de site zetten.

Door Lydia ter Welle

Kartrekkers zijn Steffan Rexwinkel en Michiel Stronks van Figulus Welzijn en Talentverbinders Elena Kock en Richard Jongetjes. Dat team zorgt ervoor dat de inwoners gezond en veilig kunnen opgroeien, leven en participeren. Dit doen zij in samenwerking met inwoners, gemeente Aalten, scholen, zorgorganisaties, sport- en cultuurverenigingen, ondernemers, horeca, netwerkpartners en vrijwilligers. Met als gezamenlijk doel voor iederen een VitaalBAD te creëren. Daarvoor wordt intensief samengewerkt met het Graafschap College. Leerlingen van het college krijgen zo de mogelijkheid zich te ontwikkelen en van elkaar te leren binnen de sectoren sport, zorg, welzijn, onderwijs en evenementen. Daarnaast stimuleert en ondersteunt voetbalvereniging De Graafschap maatschappelijke initiatieven die door middel van Vitaalbad onstaan. En in samenwerking met het Graafschap College is er binnen de gemeente Aalten een leeromgeving gecreëerd met een integraal aanbod, waarin school en de beroepspraktijk (fysiek) bij elkaar zijn gebracht. Studenten leren en werken onder begeleiding.

Steffan en Elena vertellen: "Er gebeurt heel veel in ons BAD, en om mensen daar optimaal gebruik van te laten maken, is het belangrijk om het aanbod eenvoudig beschikbaar te maken. Dat gebeurt met de site vitaalbad.nl. Daar moet alles terug te vinden zijn, zowel het gehele aanbod als een selectie per doelgroep. Daarom hebben we knoppen gecreëerd waarmee mensen kunnen selecteren: het aanbod voor kinderen van 0 tot 4 jaar, van 4 tot 12 jaar, van 13 tot 17 jaar, voor 18+, en voor senioren van 60+, of voor alle doelgroepen."

Michiel en Richard vullen aan: "Maar ook is op de site bijvoorbeeld een knop te vinden voor activiteiten voor mensen met een beperkt budget. Daar vindt men ook de informatie over mogelijkheden om ondersteuning te krijgen om mee te kunnen doen. En een knop 'Help, ik ben uit BAD gevallen!'. Daar kunnen mensen meteen doorklikken naar de website www.samen.aalten.nl waar alle mogelijkheden voor hulp te vinden zijn. Zo willen we het uiteindelijke doel bereiken: het creëren van een warm BAD voor alle inwoners."

De Graafschap Noaber voetbalcompetitie 
Steffan en Elena houden zich bezig met de organisatie voor BAD van een door voetbalvereniging De Graafschap opgezette activiteit: De Graafschap Noaber voetbalcompetitie. Die competitie is bedoeld voor zowel jongens als meisjes in de leeftijd van 11 tot en met 16 jaar, ongeveer uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs en de eerste twee klassen van het voortgezet onderwijs. Elena: "Je kunt je aanmelden met een team, dat uit minimaal 8, maximaal elf spelers bestaat. Het leukst is als je een team van spelers uit jouw straat of buurt maakt, of uit je klas, en van zowel voetballers als niet-voetballers, met een geschikte begeleider van 21 jaar of ouder. En het gaat niet alleen om punten halen met voetbalwedstrijden, maar vooral ook met zogenaamde 'buurtbijdrages'. Buurtbijdrages zijn klusjes in de wijk die kunnen variëren van opruimwerkzaamheden tot het organiseren van een spelletjesmiddag in het verzorgingstehuis. En verder kun je als temam punten verdien door het volgen van workshops."

De Noaber Voetbalcompetitie vindt plaats in Aalten en in Dinxperlo. De speeldag in Aalten, op sportpark Zuid en sportpark Villekamp, is vrijdagmiddag en in Dinxperlo op sportpark 't Welink op woensdagmiddag. De competitie, die tien weken duurt, begint in de tweede week van oktober. De deelnemende teams maken kans op leuke prijzen, zoals De Graafschap-trainingsballen of een kaartje voor een wedstrijd.

BAD-kaart
Op alle basisscholen zijn of worden de BAD-strippenkaarten uitgedeeld aan de kinderen. Steffan: "Om de kinderen (en hun ouders) op de hoogte te brengen van vitaalbad.nl, en de kaart is gelijk een strippenkaart waarmee kinderen kunnen kennismaken met activiteiten, of bijvoorbeeld met een sport- of andere club. Je kunt je online aanmelden voor activiteiten via vitaalbad.nl."

Wie vragen heeft over activiteiten of over vitaalbad.nl vindt op de website ook de contactinformatie van het team van Vitaalbad.nl. Om iedereen nooit meer de website te laten vergeten, legt het team van vitaalbad.nl nadrukkelijk de verbinding met BAD en het warme vitale bad, vandaar dat de badeendjes overal terug te vinden zijn in de gemeente Aalten. Of moeten we zeggen: in de BAD-plaats?


www.vitaalbad.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant