Dichterbij | Aandacht voor elkaar

Aandacht voor elkaar

Sneller dan verwacht heeft de regering eind september voor het hele land strengere maatregelen afgekondigd in het gevecht tegen het coronavirus. Sneller dan verwacht, want onze veiligheidsregio en onze gemeente stonden zeker niet in de top van getroffen gebieden. Het viel ons allen rauw op het dak, niemand zat hier op te wachten. En misschien nog wel het vervelendst, niemand weet wat ons de komende weken en maanden te wachten staat. De onzekerheid is groot, hoe lang gaat dit nog duren? Niemand die het weet. Dat doet een groot beroep op de veerkracht van ons allen, als burgers individueel en in verenigingsverband, als ondernemers, als gemeenschap.
De regering heeft de gemeenten gevraagd om onder het motto Aandacht voor elkaar tijd te nemen voor bezinning over wat er allemaal gebeurd is de afgelopen maanden en nog steeds gebeurt. Het virus maakt veel mensen ziek en er zijn al zeker 10.000 doden te betreuren geweest in ons land. Maar nog veel meer mensen maken zich zorgen. Grote zorgen zelfs, en terecht. En iedereen voelt de onrust en onzekerheid. Zeker nu de aantallen besmettingen enorm opgelopen zijn, en nu toch echt ook bij ons in de gemeente. Dat zal bij u, bij jullie, niet anders zijn. Al weet de een er beter mee om te gaan dan de ander, we steken nu eenmaal allemaal anders in elkaar en onze levensomstandigheden zijn ook heel verschillend.
Alle aanleiding dus om op elkaar te letten en voor elkaar te zorgen. “Hoe gaat het eigenlijk met jou?” En dat bij een standaard antwoord ‘goed’ ook even doorvragen. “Hoe gaat het nu ècht met jou? Red je het een beetje?” Dat zouden we elkaar geregeld moeten vragen, juist ook nu we weer meer thuis moeten blijven, meer thuiswerken en elkaar dus weinig meer zien. En als we zelf even een dip hebben, is het ook goed om dat met elkaar te delen.Dat op ons zelf terug geworpen zijn valt velen, wie niet eigenlijk, best zwaar. We beseffen nu meer dan ooit dat we de contacten missen. Het simpele praatje bij het koffieapparaat op het werk of aan de bar in de kantine, de kerkdienst, het bezoekje van je kleindochter. We beseffen dat we elkaar nodig hebben om te kunnen floreren. Aandacht voor elkaar. Voor de ander maar net zo goed voor jouzelf, we hebben het allemaal meer dan ooit nodig. Maar dan geldt dus ook meer dan ooit dat we er voor elkaar kunnen en moeten zijn. Voor de zomer en nog steeds waren er veel initiatieven van onderlinge hulp en aandacht. Laten we dat weer oppakken en er voor elkaar zijn. Stuur weer eens een kaartje, doe eens een belletje. Kleine moeite, groot plezier.

Houd moed, houd afstand en vermijd drukte!

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden