<p>Sylvia Vogelpoel en Gerrie Kobes waren te gast bij De Voedselbank om de cheque te overhandigen. Foto: PR</p>

Sylvia Vogelpoel en Gerrie Kobes waren te gast bij De Voedselbank om de cheque te overhandigen. Foto: PR

Reünisten schenken aan Voedselbank

DINXPERLO - Gerrie Kobes-Heideman en Sylvia Vogelpoel-Kraaijenbrink overhandigden vrijdag een symbolische cheque met een bedrag van 503,50 euro aan de Voedselbank in Lichtenvoorde.

DINXPERLO - Gerrie Kobes-Heideman en Sylvia Vogelpoel-Kraaijenbrink overhandigden vrijdag een symbolische cheque met een bedrag van 503,50 euro aan de Voedselbank in Lichtenvoorde.

Ruim voor 2005 was het idee ontstaan bij de vriendinnen Gerrie Kobes-Heideman en Sylvia Vogelpoel-Kraaijenbrink om een reünie te organiseren voor hun oud-klasgenoten van de Ds. van Dijkschool in Dinxperlo omdat iedereen in 2005 ‘Sara of Abraham’ zou zien.

Het betrof de jongens en meiden van klas 3 in 1963 (de toenmalige klas van meester Rijks). De reacties waren toen enorm positief en de reünie werd een groot succes. Tien jaar later, in 2015, werd weer een reünie gehouden in verband met ieders zestigste verjaardag. Ook deze keer weer een gezellig weerzien met vele oud-klasgenoten.

In oktober 2019 werd door de twee vriendinnen de draad weer opgepakt om in 2020, waarin iedereen 65 jaar zou worden, nogmaals elkaar te zien.Veel enthousiaste aanmeldingen werden ontvangen en als datum werd geprikt 04-04-2020. Maar het corona-virus legde ons land plat. De reünie kon niet doorgaan. Een jaar opschuiven vond niemand een goede optie. Er kan immers zoveel gebeuren in een jaar. Een nieuwe datum werd geprikt en wel op 24-10-2020, ervan uitgaande dat er dan toch wel weer iets mogelijk zou zijn. Bijna iedereen kon ook op die datum komen. Maar helaas, het mocht niet zo zijn met de vooruitzichten van alle beperkingen. Er ging wederom een mail uit naar iedereen, maar nu om te melden dat de reünie voorlopig helemaal zou worden afgeblazen en het reeds betaalde bedrag voor de reünie terug zou worden gestort op ieders rekening.

Het regende reacties, allemaal met als strekking 'ik hoef het geld niet terug', en ook werd gesuggereerd het ingelegde geld naar een goed doel over te maken en als eerste werd de Voedselbank genoemd. Een enkeling had zelf een ander goed doel waaraan hij/zij het geld wilde doneren.

Op vrijdag 16 oktober togen Gerrie en Sylvia naar Lichtenvoorde om de symbolische cheque met daarop het mooie bedrag van 503,50 euro aan te bieden aan het bestuur van de Voedselbank. De Voedselbank was er erg blij mee en kan hier heel veel mooie dingen mee doen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden