Coronamaatregelen in de Bibliotheek

Algemeen

AALTEN/DINXPERLO - De deur van de Bibliotheek Achterhoekse Poort staat nog steeds open. Maar door de aangescherpte coronamaatregelen zijn er wel een aantal dingen veranderd. Dit om verspreiding van het virus te voorkomen en ervoor te zorgen dat ieders bezoek aan de Bibliotheek ook veilig is.

Alle bezoekers van de Bibliotheek Achterhoekse Poort dienen zich vóór binnenkomst te registreren via een registratieformulier. Er liggen pennen voor de registratie. Gebruikte pennen worden apart gelegd en door de bibliotheekmedewerkers gedesinfecteerd. Het registratieformulier kan men vervolgens in een privacy-proof doos inleveren. De registratieformulieren in deze doos worden iedere dag verzameld en na veertien dagen vernietigd.

Zoekplankjes en mondkapjes
Om 1,5 meter afstand te kunnen garanderen, is per vestiging een maximum aantal bezoekers vastgesteld. Daarom liggen er zoekplankjes bij de ingang. Het aantal zoekplankjes dat er ligt, correspondeert met het aantal mensen dat nog naar binnen kan. Liggen er geen plankjes meer? Dan betekent dit, dat de bezoeker even moet wachten totdat er iemand de bibliotheek verlaat en er weer een plankje beschikbaar komt. Bij de zoekplankjes staat een desinfectiemiddel waarmee men het plankje kan reinigen. Daarnaast dragen de bibliotheekmedewerkers een mondkapje. Dit doen ze om de bezoekers en zichzelf te beschermen. Het verzoek is dringend om dit ook te doen. Wanneer men ergens zit, mag het mondkapje af.

De medewerkers van de Bibliotheek staan altijd klaar voor hulp en uitleg. Wie niet bij een van de vestigingen naar binnen wil of kan komen, en voor wie de de online Bibliotheek ook geen optie is, kan een mail sturen naar debibliotheek@achterhoeksepoort.nl waarin men aangeeft dat men wel graag materialen wil lenen. Vermeld er ook het telefoonnummer en lenersnummer bij. De Bibliotheek neemt dan telefonisch contact op om te bekijken wat er mogelijk is.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant