<p>Eline Waalders bij de alpaca's op De Ahof. Foto: PR</p>

Eline Waalders bij de alpaca's op De Ahof. Foto: PR

Vrijwilligerswerk: een vorm van naoberhulp

AALTEN - Dit is het eerste artikel van een maandelijkse serie over de vele vormen van vrijwilligerswerk in de gemeente Aalten. Elke keer staat hierbij een vrijwilliger centraal. Deze keer zijn de spotlights gericht op: Eline Waalders, één van de top-vrijwilligers van kinderboerderij Ahof.

De kinderboerderij heeft veel verschillende dieren, zoals alpaca's, ganzen, ezels, schapen, geiten, kippen, duiven, maar ook wandelende takken. Ook de bijenvereniging en de kleindierenvereniging zijn actief op de kinderboerderij. De vrijwilligers werken niet alleen met de dieren, maar vrijwilligers hebben samen met cliënten van Estinea ook een moestuin aangelegd en zorgen voor het onderhoud. Op de Ahof is er plaats voor iedereen. De nieuwe kapschuur maakt dat de kinderboerderij steeds meer een ontmoetingsplek wordt. Niet alleen inwoners van Aalten weten de kinderboerderij te vinden maar ook toeristen. De combinatie van het contact met dieren en de aanwezige speeltoestellen zorgen voor een ontspannen middag voor jong en oud. Regelmatig organiseert De Ahof activiteiten zoals afgelopen zomer het succesvolle kindertheater.

Eline (25) is een echte dierenliefhebber. Daarom heeft ze de afgelopen twee jaar gewerkt als vrijwilliger op de kinderboerderij. Ze heeft zich daarbij ontpopt tot iemand die veel weet van het gedrag van dieren. Het gaat haar niet alleen om de verzorging van de dieren, maar dat kleine beetje extra aandacht voor het gedrag is kenmerkend voor Eline. Zo heeft ze door nauw contact met de alpaca’s ervoor gezorgd dat de dieren handtam zijn geworden.

Niet alleen voor de mensen was de afgelopen zomer soms wel erg warm. Ook de dieren hadden last van de warmte. Eline stond dan klaar met een waterslang om de alpaca’s wat verkoeling te geven. Ook toen de alpaca ging bevallen, was ze in een mum van tijd op de kinderboerderij. Eline heeft ook gezorgd dat er een plek kwam voor insecten, zoals de wandelende tak.

Eline: “Ik wilde altijd al met dieren werken en het geeft mij dan ook veel voldoening om ze te mogen verzorgen en daarmee kan ik de bezoekers weer blij maken.” Ze heeft ook geholpen om een mascotte aan te schaffen voor de kinderboerderij. Dit om de kinderboerderij nog meer op de kaart te zetten en de mascotte is een plezier voor de allerkleinsten.

Eline had bij haar inzet op de kinderboerderij een spilfunctie door haar rustige en vasthoudende aanwezigheid. Ze is een vrijwilliger die houdt van verbinden en die heel trouw is. Helaas is ze voorlopig niet meer te vinden op de kinderboerderij. Zij is tijdelijk verhuisd naar Engeland om daar een studie Animal Behaviour te volgen. Ze was trouwens niet alleen vrijwilliger bij de kinderboerderij. Ze was ook Taalmaatje. Dat is een project om statushouders te helpen met de Nederlandse taal. Daarnaast helpen Taalmaatjes om statushouders kennis te laten maken met de Aaltense samenleving. Door haar leeftijd had ze vooral contact met de wat jongere statushouders.

Vrijwilligerswerk is veelzijdig. Het is leuk en het verrijkt je leven. Vrijwilligerswerk doe je voor een ander, maar je doet het vooral voor jezelf! Wil jij ook je talenten inzetten als vrijwilliger? Wil je meer weten? Stuur een mail naar: info@figulus-welzijn.nl of bel: Figulus Aalten: 0543 47 39 93, Figulus Dinxperlo: 0315 65 52 82.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden