Logo de-band.nl


Peuter/Kleuterfeestje tijdens de Nationale Voorleesdagen

Regio - Tijdens de Nationale Voorleesdagen, van 24 januari t/m 3 februari, wordt in alle vestigingen van de Bibliotheek Achterhoekse Poort de voorstelling ‘Fluisterfeestje’ door Peertoftheater gespeeld.

Prentenboek van het Jaar
Ssst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2018: “Wees stil! De tijger slaapt en de dieren willen haar niet wakker maken. Ze willen er wel langs. Maar de tijger ligt vreselijk in de weg…! Gelukkig heeft de kikker een idee.” Het prentenboek staat centraal staan tijdens De Nationale Voorleesdagen, die van woensdag 24 januari tot en met zaterdag 3 februari worden gehouden.

Voorstelling Fluisterfeestje
In alle vestigingen wordt een peuter/kleuterfeest georganiseerd waarbij het Peertoftheater de interactieve voorstelling ‘Fluisterfeestje’ speelt, gebaseerd op het bekroonde prentenboek: ‘Ben je heel erg sterk? Of misschien ben je wel supergoed in blazen! Kom je dan helpen? Er moeten veel dieren naar de overkant, maar er is 1 groot probleem. Er ligt een tijger precies in het midden en ….ze slaapt! Hoe moeten de andere dieren er nu langs? En kunnen ze wel zo zachtjes doen?’ Alle kinderen van 2 tot 7 jaar met hun (groot)ouders zijn van harte welkom, de deelname is gratis. Natuurlijk wordt er ook voorgelezen uit het prentenboek Ssst! De tijger slaapt en kan er gekleurd worden. Het feestje is in de Bibliotheek Dinxperlo op vrijdagmiddag 26 januari en begint om 14.30 uur, in de Bibliotheek Aalten op zaterdagmorgen 27 januari om 10.30 uur.

Peuter/kleuterquiz
Gedurende de hele periode kan er in de Bibliotheek een peuter/kleuterquiz worden gespeeld met vragen uit boeken die in de Prentenboeken Top 10 staan.

Cadeautje voor nieuwe leden
Kinderen die lid worden tijdens de Nationale Voorleesdagen ontvangen een cadeautje: het vingerpoppetje van de tijger uit het prentenboek Ssst! De tijger slaapt.

Meer berichten

Shopbox