<p>De Progressieve Partij denkt aan dit soort voorzieningen. Foto: PR</p>

De Progressieve Partij denkt aan dit soort voorzieningen. Foto: PR

Progressieve Partij wil meer fietsstallingen

AALTEN/DINXPERLO - De fractie van de Progressieve Partij houdt bij de begrotingsbehandeling een pleidooi voor meer fietsstallingen in de kern van Aalten en Dinxperlo. Volgens fractievoorzitter Guido Uland kan dit het autoverkeer verminderen en biedt dat het winkelend publiek meer comfort. Dit kwam aan de orde tijdens de oordeelsvormende vergadering van de gemeenteraad van Aalten afgelopen dinsdagavond.

Opvallend in de discussie over dit voorstel was dat andere partijen hier behoorlijk terughoudend op reageerden. De meeste mensen gaan met de auto boodschappen doen, vonden veel fracties. Bovendien hadden de fractieleden van de partijen zelf bijna nooit gemerkt dat er een tekort aan stallingen zouden zijn. De Progressieve Partij kondigde aan dat men over dit onderwerp een motie in voorbereiding heeft omdat veiligheid voor fietsers hoog in het vaandel staat bij de progressieven.
PP vroeg ook aandacht voor de stikstof- en de droogteproblematiek. De raad moet daarbij meer betrokken worden, want het gevoel bestaat dat we geen grip deze problematiek hebben. Vanuit het college werd dat beaamd en er komt eind dit jaar een bijeenkomst. Volgens Guido Uland zou dat mooi passen bij het opzetten van een burgerraad die ook betrokken moet worden bij de energietransitie en duurzaamheidsvraagstukken. Ook voor de opzet van zo’n burgerraad komt de Progressieve Partij met voorstellen.Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden