<p>De cursus van de Bibliotheek Achterhoekse Poort biedt alle kansen om alles te leren over de smartphone. Foto: PR</p>

De cursus van de Bibliotheek Achterhoekse Poort biedt alle kansen om alles te leren over de smartphone. Foto: PR

Alles leren over de smartphone

AALTEN - In samenwerking met iPad4senior organiseert de Bibliotheek Achterhoekse Poort vanaf dinsdag 10 november een cursus waarin u alle handige functies van uw smartphone leert kennen.

De noodzaak om online de weg te kunnen vinden, wordt steeds groter. Zeker in deze tijd van corona, waarin steeds gezocht wordt naar veilige manieren om toch contact te houden. Wie meer wil dan alleen bellen, wordt verder geholpen met de cursus smartphone. De cursus bestaat uit zeven delen maar die hoeft de deelnemer niet allemaal te volgen als hij dat niet wil. Men kan zich gewoon inschrijven voor de onderdelen die men interessant vindt. De onderwerpen die tijdens deze cursus voorbij komen zijn heel divers. Zo leert de deelnemer de functies, knoppen en beveiliging van de smartphone kennen. Drie delen van de cursus gaan over WhatsApp, een app waarmee berichtjes naar bekenden kunnen worden gestuurd. De basisbeginselen, het maken en verwijderen van chats en de veiligheid komen hierbij aan bod. Ook gaat er een cursusonderdeel over het maken en delen van foto’s. In een ander onderdeel wordt er tenslotte aandacht besteed aan Google Maps, een app waarmee men onder meer mooie wandel- en fietsroutes kan uitstippelen.

Fysiek en online
De cursus bestaat uit zowel fysieke als online bijeenkomsten. De eerste bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 10 november in de Bibliotheek Aalten, Hogestaat 10. Daar krijgt men ook uitleg over hoe de volgende bijeenkomsten online bij te wonen zijn. De laatste bijeenkomst zal, indien gewenst, weer in de Bibliotheek zijn. Dan kunnen ook ervaringen met elkaar worden uitgewisseld over hoe het online is gegaan.

Aanmelden
Wie meer te weten wil komen over de smartphone, kan zich aanmelden bij de bieb. Voor bibliotheekleden met een Top-abonnement is deelname aan deze cursus gratis. Leden met een Comfort-abonnement betalen vijf euro en niet-leden 7,50 euro per keer. Meer informatie en aanmelding op de website of via het Servicebureau, tel. 088-0062929.


www.achterhoeksepoort.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden