Eén van de kerststallen die vorig werden geèxposeerd. Foto: PR

Eén van de kerststallen die vorig werden geèxposeerd. Foto: PR

Foto:

Hulp en vrijwilligers gezocht voor Kerststallenroute

Algemeen

SUDERWICK/DINXPERLO - Het is de bedoeling om weer een Kerstallenroute te organiseren, die te bekijken is van 5 tot en met 20 december, op allerlei locaties in Suderwick en Dinxperlo.

Rosi Tuente heeft al enige voorbereidingen getroffen. Zo is er door haar en Petra Taubach een aanvraag gedaan voor een bijdrage van 1.000 euro van de Euregio. Dat is goedgekeurd, mits er ook cofinanciering vanuit de eigen kas wordt gegenereerd. Daarvoor leveren de Voba en BEW-Stadtwerke en de Stadtsparkasse een bijdrage. Ook proberen zij nog een bijdrage te krijgen via Heimatscheck NRW. Rosi: "Ik hoop dat we - juist in deze tijd van crisis - een cultureel aanbod kunnen realiseren, dat ook nog eens, juist in deze coronatijd, hoop op betere tijden uitstraalt. Het kan bovendien prima binnen de coronaregels plaatsvinden en stimuleert mensen hopelijk om in de frisse lucht, in klein gezelschap, met het gezin, actief bezig te zijn."

Om de organisatie helemaal rond te krijgen, heeft Rosi dringend hulp nodig. Ze zoekt iemand die in Dinxperlo as contactpersoon wil fungeren, ook voor de Dinxperse ondernemers. Ook zo'n adres in Suderwick zou prettig zijn. Deelnemende locaties voor de expositie van één of meer kerststallen (winkels, instellingen, particulieren) moeten zich bij die contactpersoon aanmelden. De tentoonstellingsruimte moet verlicht zijn tot 22.00 uur. Ook de aanbieders van kerststallen moeten zich daar melden, met informatie over de grootte en stijl van de kerststal, die zij beschikbaar willen stellen voor de expositie. Ook inleveradressen van de prijsvraagformulieren zijn nodig. Iedereen die, met steun in goederen, geld of vrijwilligerswerk, wil bijdragen aan de Kerstallenroute, kan zich melden bij Rosi Tuente, via tuente@freenet.de..

De werkgroep, in 2018, bij de presentatie van de Kerstallenroute bij Teppich Scheer in Suderwick. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant