Een beeld van Jan Bekker. Foto: PR
Een beeld van Jan Bekker. Foto: PR

Laatste expositie van 2020 in Kerkje De Rietstap

Algemeen

DINXPERLO - Jan Bekker uit Dinxperlo heeft prachtige beelden gemaakt van steen en keramiek. Hij laat deze zien in Kerkje de Rietstap en zal op de expositie-zondagen aanwezig zijn voor vragen.

In het kader van de actuele coronamaatregelen is de toegang beperkt: maximaal drie personen mogen tegelijk naar binnen, omdat het kerkje een kleine oppervlakte heeft. Het zijn prachtige beelden, dus zeker het wachten waard om even buiten te blijven tot er weer mensen naar binnen mogen.

Het Kerkje is elke zondag in november open van 14.00 tot 17.00 uur. Het adres is Meniststraat 14a in Dinxperlo. De toegang is gratis, een vrije gift is welkom.

Jan Bekker (1941) is woonachtig in Dinxperlo. Hij is, zoals hij zelf zegt, geen kunstenaar maar een amateur-beeldend vormgever. Zijn werk is voornamelijk figuratief en uiteenlopend van aard. Zijn voorliefde gaat uit naar het boetseren en modelleren met klei terwijl daarnaast het werken met speksteen, hout en metaal hem ook niet vreemd is. De verscheidenheid van zijn objecten toont een boeiend geheel terwijl het zichtbaar blijft dat het door mensenhanden is gemaakt. Hij maakt gebruik van kleurstelling met acrylverf maar behoudt ook graag de natuurlijke kleur van de klei na het bakken. Wekelijks worden hij en een aantal andere liefhebbers begeleid door de bekende kunstenaar en beeldhouwer Jozef Kemperman uit Gendringen.

Een beeld van Jan Bekker. Foto: PR
Een beeld van Jan Bekker. Foto: PR
Een beeld van Jan Bekker. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant