Het team dat 'Figulus als geluid' presenteert. Foto: Frank Vinkenvleugel
Het team dat 'Figulus als geluid' presenteert. Foto: Frank Vinkenvleugel

Figulus Welzijn laat zich horen via DinxperFM

Algemeen

DINXPERLO – Vanaf deze week is er elke dinsdag en donderdag van 10.00 tot 11.00 uur een uitzending van DinxperFM, getiteld ‘Figulus als geluid’. Met de uitzending wil Figulus Welzijn het contact onderhouden met de doelgroepen, die normaal gesproken gebruik maken van de ontmoetingsactiviteiten van Figulus. Steffan Rexwinkel: “Nu we elkaar vanwege de coronamaatregelen niet ‘live’ kunnen ontmoeten, gaan we via DinxperFM.nl een paar gezellige uurtjes radio maken, met muziek, spelletjes en meer. Luister en doe allemaal mee!”

Door Lydia ter Welle

De presentatie van Figulus als geluid is in handen van Steffan, samen met de Figulus-stagiaires Hieke en Marije. De technische ondersteuning komt van dj William Kraaijenbrink.

Het programma wordt gevuld met muziek, met spelletjes, met, zoals Steffan het uitdrukt: ‘lekker beppen over nieuws uit Dinxpèr’, maar ook met een onderdeel als Sport met een kop koffie en rubrieken als Het Dinxpers Zonnetje en Ontdek het plekje. Ongeveer halverwege de uitzending is wat tijd ingeruimd voor een gesprekje met Frank Vinkenvleugel, fotograaf van De Band. Aan de hand van een foto van Frank wordt een artikel of nieuwtje uit De Band besproken.

“We hopen met de uitzendingen de sociale isolatie te doorbreken, en de inwoners uit de doelgroepen – bijvoorbeeld senioren - met een op hen afgestemd programma wat afleiding te bezorgen. Ook al zijn we niet fysiek dicht bij hen, we willen er wel voor hen zijn. Uiteraard is de muziekkeuze daarbij ook belangrijk. Het moet gewoon een gezellig uurtje worden, met een praatje, een plaatje, een spelletje en misschien krijgen we onze luisteraars ook nog wel in beweging!”

Wie het programma wil beluisteren, stemt op dinsdag en donderdag van 10.00 tot 11.00 uur af op de website van DinxperFM: www.dinxperfm.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant