Sint n icolaas komt wel naar Dinxperlo, maar laat zich alleen online zien, dit jaar. Foto; Frank Vinkenvleugel
Sint n icolaas komt wel naar Dinxperlo, maar laat zich alleen online zien, dit jaar. Foto; Frank Vinkenvleugel

Dinxpers Sinterklaasjournaal in plaats van intocht

DINXPERLO - Dit jaar is een bijzonder jaar, door de corona-epidemie. Ook voor Sinterklaas is het een bijzonder jaar. Sinterklaas kwam dit jaar wel naar Nederland, en arriveerde op de Dieuwertje Blokkade, zoals alle kinderen hebben kunnen zien op tv. Vanwege corona kan er geen gezellige intocht in Dinxperlo plaatsvinden. Heel jammer, vindt Sint Nicolaas, want hij vindt het altijd heel erg gezellig omdat er zoveel kinderen met hun ouders komen kijken.

Daarom heeft hij het Ondernemersfonds Dinxperlo en Figulus Welzijn gevraagd of er niet een gezellig Dinxpers Sinterklaasjournaal kan komen dat kinderen op internet kunnen bekijken. En dat is gelukt. Sinterklaas gaat online. Elke woensdag en vrijdag, 18 november voor het eerst, om 18.30 uur is het Dinxpers Sinterklaasjournaal te zien op www.dinxperlive.nl. Zo komt Sint toch een beetje dichterbij de kinderen, en kunnen zij de belevenissen van Sint en zijn pieten in Dinxperlo op de voet volgen.

In opdracht van Sint Nicolaas heeft Figulus Welzijn drie letterspeurtochten uitgezet. Via het Instagram-account @socialworkSteffan worden er letters getoond, die de deelnemers moeten zoeken. Zo zijn de tochten te lopen. Sint zou het heel erg leuk vinden als kinderen met hun ouders op zoek gaan naar de letters. Wie ze vindt, maakt kans op een leuk cadeautje.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden