Jongeren gezocht voor online spelletjesavond

BREEDENBROEK - Op zaterdag 19 december komen scouts en jongeren uit de Stadt Bocholt, de Belgische zusterstad Bocholt en diverse plaatsen in Oude IJsselstreek en Montferland samen voor een online spelavond. In teams van twee zullen zij samen met andere jonge Europese Scouts verschillende taken en spelletjes oplossen.
De Nederlandse Stichting Aover de gäöt, de stad Bocholt en de gelijknamige Belgische zusterstad hebben dit evenement bedacht, zodat jongeren uit de drie Europese landen kunnen netwerken. Het is uiteindelijk de bedoeling dat de jongeren kunnen deelnemen aan een live event, een jongerenontmoeting met een muziekconcert in de Stadt Bocholt in september 2021.

Twintig jongeren uit elk van de drie verschillende landen spelen samen in kleine online groepen. Door de huidige corona-situatie kan iedereen met zijn beste vriend(in) van thuis uit meedoen. De wedstrijden worden in teams van twee gespeeld. Zij hebben alleen een smartphone, computer en/of tablet nodig.
Scouting is één van de grootste jeugdbewegingen ter wereld met ongeveer 50 miljoen scouts en gidsen over de hele wereld. Elke scouting vereniging werkt anders en ook de scouting wordt door iedereen anders geïnterpreteerd. De jongeren van de verschillende stammen hebben de mogelijkheid om ideeën uit te wisselen en nieuwe ideeën te verzamelen tijdens de verschillende spelen. Deze samenwerking heeft de organisatoren geïnspireerd voor deze spelavond.

Voorwaarden voor deelname
Om deel te nemen moeten geïnteresseerden tussen de 14 en 20 jaar oud zijn en lid zijn van een scoutingvereniging. Wie geen lid is van de Scouting, maar het ook leuk vindt om jongeren uit andere landen te ontmoeten, kan zich ook aanmelden. Wellicht is er nog een plekje over (Scouts / Explorers hebben voorrang). Inschrijven moet voor 10 december door een e-mail te sturen aan: aover.de.gaot@gmail.com of bel/whatsapp met Christa van Dee (06-12060820). Alle informatie wordt dan toegestuurd.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden