Record-opbrengst Alzheimercollecte

DINXPERLO/DE HEURNE - In de week van 1 tot en met 7 november zijn in Dinxperlo en De Heurne in totaal 50 collectanten bij de inwoners aan de deur geweest en zij hebben wederom een recordbedrag opgehaald, te weten 3.635,00 euro via de collectebussen en 543,50 euro via QR-code en WhatsApp. In totaal in 2020 een collecteopbrengst van 4.178,50 euro. Ten opzichte van 2019 (opbrengst 3.269,45 euro) een toename van de opbrengst met bijna 28%.

Daarnaast zijn ook flyers 'Stop dementie' uitgedeeld om eventueel via iDEAL-QR een donatie te doen aan Alzheimer Nederland. De opbrengst hiervan voor Dinxperlo is niet bekend.Dankzij de collecteopbrengsten kan Alzheimer Nederland de komende jaren weer geld investeren in diverse onderzoeken, op weg naar doorbraken om deze vreselijke ziekte door middel van medicatie te stoppen. En dat is nodig, want dementie is de snelst groeiende doodsoorzaak.

De coördinator dankt alle gulle gevers en uiteraard ook de 50 collectanten voor hun inzet en het behaalde resultaat.

Wie zich ook geroepen voelt om volgend jaar als collectant een steentje bij te dragen aan de collecte, kan zich melden bij de coördinator Theo Aaldering, tel. 06-22448204 of via e-mailadres: thjaaldering1950@kpnmail.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden