Aaltense afdeling volgt actie van Koninklijke Horeca Nederland
Martin Hüning. Foto: archief Aalten Vooruit
Martin Hüning. Foto: archief Aalten Vooruit

Aaltense afdeling volgt actie van Koninklijke Horeca Nederland

Horeca in gemeente Aalten wil op 17 januari de deuren openen

AALTEN - Meer dan 50 afdelingen van Koninklijke Horeca Nederland hebben besloten om op 17 januari 2021 open te gaan. En dan open te blijven. Uiteraard volgens de protocollen die al eerder daarvoor werden opgesteld en goed gekeurd door de overheid.

Aanleiding voor dit besluit zijn volgens KHN de uitspraken van Hugo de Jonge die hij vorige week n de wandelgangen van de Tweede Kamer deed tijdens een minipersconferentie. Daarin kondigde hij onder andere aan dat ‘we ervan uitmoeten gaan dat de gedeeltelijke lockdown echt wel langer gaat duren dan tot half januari’. De achteloze manier waarop dit werd medegedeeld en het gebrek aan empathie voor de horecabranche heeft de meer dan 50 KHN-afdelingen doen besluiten om samen een standpunt in te nemen en zich te scharen achter deze actie.

Waarom 17 januari?
“De datum dat we onze deuren openzetten is heel bewust gekozen. Iedereen heeft afgelopen weekend de beelden van veel te drukke winkelstraten gezien. En dan moeten de feestdagen er nog aankomen! Als wij in december opengaan, dan zullen eventueel oplopende cijfers daar ongetwijfeld aan worden toegeschreven. Dat willen we voorkomen. Want wij zijn ervan overtuigd dat onze branche niet het probleem is”, licht woordvoerder Johan de Vos namens de KHN-afdelingen toe. “Dat is door de cijfers van het RIVM, vlak voor onze tweede sluiting, gelukkig ook bevestigd. De horeca had een aandeel van slechts 2,6% in de besmettingen.”

Martin Hüning van de afdeling Aalten/Bredevoort/Dinxperlo van de KHN en regiobestuurder meldt: “We hebben contact gezocht met onze leden om hun mening te vragen over deze actie. De overgrote meerderheid van de 31 leden in de gemeente was het eens met ons besluit om mee te gaan met het besluit om op 17 januari weer open te gaan. Omdat de gemeente Aalten altijd uitstekend heeft meegedacht met ons, en er alles aan heeft gedaan wat ze konden om ons te helpen, uiteraard binnen de regels, hebben we vanmiddag (woensdagmiddag) dit besluit voorgelegd aan het college van B&W. Want we willen de verstandhouding goed houden. We hebben tot dusver geen reactie gehad van het college, maar verwachten zeker dat men contact met ons opneemt.”

De gemeente Aalten laat het volgende weten: “Het college begrijpt de frustratie van onze ondernemers en steunt de oproep tot extra noodhulp vanuit het Rijk. Verder wachten we nu eerst de reactie van het kabinet af. En binnenkort gaan we om tafel met de lokale afdeling van KHN om de situatie te bespreken.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden