VVNF start 2021met jaarlijkse traditie
Foto: Frank Vinkenvleugel
Foto: Frank Vinkenvleugel

VVNF start 2021met jaarlijkse traditie

DINXPERLO - De bestuursleden en vrijwilligers van VVNF startten het nieuwe jaar op 2 januari met het uitdelen van de jaarlijkse ‘Ni’j jaorstoeten’ aan de kinderen uit Dinxperlo, Breedenbroek en De Heurne. Tevens werd er een prijs uitgereikt aan de winnaars van de jubileumfietstocht die afgelopen september al had plaatsgevonden.

Vrolijke gezichten en een leuk alternatief
Vanaf 11.00 uur tot aan 14.00 uur konden de mensen terecht aan de Nieuwstraat om vervolgens achter de brandweerkazerne langs te rijden om aan de kant van de huisartsenpraktijk er weer af te kunnen. De mensen van de VVNF stonden onder een oranje tent, netjes op anderhalve meter afstand van elkaar en de ‘Ni’j jaorstoeten’ werden door middel van een sneeuwschep door het raam van de auto aangegeven. Dat was een leuk alternatief voor deze jaarlijkse traditie en zorgde voor veel vrolijke gezichten. Het was toch een soort van kort maar leuk uitje voor zowel de bestuurders van de auto als voor de kinderen die voor hun snoepzak kwamen. Er kwamen ook een aantal kinderen te voet, maar ook die kregen op een veilige manier hun ‘Ni’j Jaorstoete overhandigd. Helaas waren er dit jaar geen oliebollen omdat daar geen toestemming voor was, maar het snoepgoed was wel verpakt in oliebollenzakken, dan had je toch nog een beetje het idee dat er oliebollen waren.

Drie prijswinnaars van de jubileumfietstocht
Afgelopen september was er een jubileumfietstocht georganiseerd waarbij men ook nog eens kans maakte op een mooie prijs. Dat was in het weekeind waarin de VVNF hun vijftigjarige jubileum zou vieren. Marga Schoppers (VVNF): “Er deden dit jaar minder mensen mee aan de fietstocht dan andere jaren. Enerzijds wellicht door de corona en anderzijds waren de weersomstandigheden op 27 september ook niet geweldig. Ondanks dat deden er een mooi aantal fietsliefhebbers mee en kon men achteraf een vragenlijst met VVNF-gerelateerde vragen invullen. Van alle lijsten die zijn ingeleverd zijn er drie prijswinnaars uitgekomen en die kregen vandaag hun prijs uitgereikt.” De prijswinnaars waren Monique en Ferdy Bruntink, Hanneke Tuente en Birgit Booms. Ze kregen allemaal een dinerbon ter waarde van 75 euro die ze kunnen besteden bij café-restaurant Koenders in Breedenbroek, een prijs die zeer zeker in de smaak viel bij de prijswinnaars.

‘We blijven organiseren, ook al is nog niets zeker’
Het was een bijzonder jaar voor iedereen en alles liep anders dan dat men gedacht en gehoopt had. Dat geldt ook voor de festiviteiten van de VVNF. Arjan Bruggink (VVNF):”Het is dit jaar allemaal anders, maar dat wil niet zeggen dat we achter de schermen niet bezig zijn met allerlei ideeën en plannen van activiteiten. 2020 was ons jubileumjaar waarin we ons vijftigjarig bestaan wilden vieren samen met onze leden. We vonden het allemaal erg vervelend dat het niet kon doorgaan, maar we blijven samenwerken aan de planning voor het komende jaar, ook al is er nog niets zeker. Eigenlijk staat alles al vast, we moeten alleen wachten op toestemming of het allemaal weer kan en mag. We zouden graag in het komende jaar alsnog aandacht willen schenken aan ons vijftigjarige jubileum. We weten het op dit moment gewoon nog niet, maar hopen natuurlijk dat het door kan gaan.” En dat hopen de mensen uit Dinxperlo die lid zijn van de VVNF natuurlijk ook. Dit jaar is de VVNF in ieder geval op een mooie alternatieve manier het nieuwe jaar ingegaan met de ‘drive-thru’ en tonen de organisatoren op die manier dat er gekeken wordt naar mogelijkheden. Ze laten zien dat ze er zijn voor hun leden en gaan zeker in het nieuwe jaar van zich laten horen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden