Sjef Venus. Foto: Frank Vinkenvleugel
Sjef Venus. Foto: Frank Vinkenvleugel

Sjef Venus 'gekroond' tot eerste baby van 2021

DINXPERLO - Onlangs werden ouders opgeroepen om een geboortekaartje in te zenden van hun in 2021 geboren baby, zodat de redactie van De Band de eerstgeborene van 2021 in het verspreidingsgebied van De Band in het zonnetje kon zetten. Kersverse ouders Selina Nienhaus en Chiron Venus meldden zich bij de redactie. Op 2 januari 2021 om 09:04 uur zag hun zoon Sjef het levenslicht. Selina en Chiron zijn apetrots op hun zoon.

Door Waltraud Wensink

Sjef is 50 centimeter lang en weegt bij de geboorte 3500 gram. De tuin bij de woning van het gezin aan de Nassaustraat is fraai versierd met blauw als hoofdtoon.

'Ik was gelijk verliefd'
De kleine Sjef ligt heerlijk naast zijn mama op de bank en kijkt met de ogen wijd open de wijde wereld in. De kersverse mama vertelt gelijk hoe geweldig hun zoon is. ”Je hoort het anderen wel eens zeggen, maar het klopt: ik was meteen verliefd op hem. Tot nu toe is Sjef een rustige baby. Hij huilt eigenlijk alleen als hij een vieze luier of honger heeft. Hij doet het al geweldig.” De gebroken nachten deren het jonge stel tot nu toe nog niet veel. Chiron: ”Hij is echt geweldig, tot nu toe hoeven we de wekker ook niet voor hem te zetten want hij wordt netjes zelf wakker als hij honger heeft, dus ook dat gaat wel goed.” Selina en Chiron zijn beide echte nuchtere Achterhoekers en hadden gedacht dat ze na de bevalling nog wel even snel langs de McDonald's konden draaien maar dat viel toch wel een beetje tegen. Selina: ”Ja, we zeiden 'ach dat doen we even' maar ik heb na de bevalling van Sjef toch echt wel wat meer tijd voor mezelf nodig om te herstellen”. Chiron gedraagt zich als een ervaren papa en is gastvrij naar het kraambezoek en neemt ook een stukje van de huishoudelijke taken zoals het eten koken op zich. ”En dat doe ik met alle plezier”, zegt de trotse papa. ”ik moest er even goed inkomen maar ook dat gaat nu prima”.

Vuurwerk in de zomer
Selina: ”Toen we wisten dat we zwanger waren wilden we dat natuurlijk de ouders vertellen. We hadden in Ulft een test gehaald en toen die positief bleek hebben we het de schoonouders verteld. Voor mijn ouders hadden we een andere manier bedacht. Met een watervaste stift hadden we als een tattoo op mijn buik het woordje ‘mama’ geschreven. Toen mijn moeder de ‘tattoo’ zag, zei ze “bu’j wel wies? ”,want ze dacht dat ik echt het woord ‘mama’ als tattoo er bij had laten zetten. Maar iedereen was natuurlijk reuze blij toen ze er achter kwamen dat ik zwanger was. Tijdens een echo kon je al zien wat het werd maar wij wilden dat niet gelijk weten. We wilden daar een speciaal moment van maken. De verloskundige die de echo maakte heeft het - met onze toestemming - doorgegeven aan een kameraad van ons en die is gelijk vuurwerk gaan halen in België. Toen we naderhand allemaal samen waren werd ’s avonds in de zomer het vuurwerk aangestoken bij ons voor de deur en kwam er blauw vuurwerk tevoorschijn, en zo wisten we allemaal dat het jongen zou worden.”

Het jonge stel was op 3 januari uitgerekend en hadden een beetje gehoopt dat Sjef op 1 januari zou komen. ”Als hij op 1 januari geboren zou zijn dan had hij ieder jaar vuurwerk op zijn verjaardag gehad. Maar daar zitten we nu natuurlijk helemaal niet meer mee."

De komende dagen gaan ze voor het eerst samen naar buiten om de buurt te verkennen. ”En dan mag hij al zo een keer mee naar Jumbo, dan kan papa laten zien waar hij zijn biertjes koopt’, lacht Chiron. Selina zegt dat Sjef veel op papa lijkt, “En dat is maar goed ook, stel je voor dat hij op de buurman zou lijken” , grapt Chiron. Maar bovenal voelen ze zich echt ‘mama en papa. “We zijn enorm blij dat Sjef er is en hopen dat hij gelukkig wordt”, zegt Selina uit grond van haar hart. Chiron voegt er nog een ander belangrijk punt aan toe,” En we hopen dat hij gezond blijft.”

Namens de redactie van De Band hebben Chiron en Selina een slagroomtaart gekregen met de naam en geboortedatum van hun zoon erop. Van Bakker Knippenborg kregen ze krentenwegge aangeboden, feestelijk verpakt, met een paar sokjes erbij en chocolade 'beschuit-met-muisjes', natuurlijk blauw.

Het team van De Band wenst Selina en Chiron en hun zoon Sjef veel geluk en gezondheid.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden