Lezers schrijven | Noodkreet

Met de lockdown van 15 december zijn er weer strengere regels, hierbij zijn alle niet essentiële winkels dicht gegaan en vele andere regels in werking getreden.

Dierenspeciaalzaken zijn een uitzondering in deze, onze dieren moeten immers eten. Echter wordt er onderscheid gemaakt tussen de dierenspeciaalzaak die in de winkelstraat zit en de dierenspeciaalzaak die op de markt staat. De dierenspeciaalzaken op de markt mogen er niet staan.

Volgens gemeentes staat er in de nieuwe regelgeving dat warenmarkten open mogen zijn voor levensmiddelen en de stands met dierbenodigdheden niet! Is de dierenspeciaalzaak op de markt anders dan die in de winkelstraat? Op de markt is het juist in de openlucht beter winkelen dan in de winkels. Wij als dierenspeciaalzaken die op de markt staan voelen ons niet gehoord na de vele mails en vragen die richting de regio’s gegaan zijn en zelfs na Den Haag. Ook de overkoepelde organisatie van marktondernemers de CVAH heeft zich hierover gebogen maar steeds nul.

Wij vinden het onterecht dat wij gesloten moeten zijn en onze collega’s in de winkelstraten wel open mogen zijn! Er komen geen duidelijke antwoorden en worden van het kastje naar de muur gestuurd en de gemeentes nemen het zekere voor het onzekere om ons de standplaats te verbieden, dit is immers het makkelijkste.

Samen met een aantal andere ondernemers zijn wij in gevecht om ons recht te laten horen.


Niek Oonk
Broon Dierbenodigdheden

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden