AfhaalBieb en online bieb blijven open

AfhaalBieb en online bieb blijven open

AALTEN-DINXPERLO - Ook de Bibliotheek Achterhoekse Poort ontkomt er niet aan: vanwege de harde lockdown blijven de deuren tot en met 9 februari gesloten. Maar de leden kunnen gelukkig gewoon doorgaan met lezen, want de online Bibliotheek is altijd open. En wie de voorkeur geeft aan een papieren boek kan terecht bij de AfhaalBieb. Hier kunnen de lezers van tevoren besteld leesmateriaal afhalen en de boeken die ze uit hebben terugbrengen.

Ieder lid van de Bibliotheek kan e-books en luisterboeken lenen via de website van de online bibliotheek. Zij kunnen inloggen met het nummer op hun bibliotheekpasje. Als het downloaden van de e-books of luisterboeken niet lukt kan het Servicebureau helpen via tel. 088-0062929. Op de online bibliotheek is ook de TijdschriftenBieb te vinden, een app waarin tijdschriften kunnen worden gelezen, gratis.
Via de website van de Bibliotheek Achterhoekse Poort kan met diverse digitale bronnen de bieb in huis worden gehaald. Ook is daar een uitgebreid aanbod van cursussen voor persoonlijke ontwikkeling te vinden.

Hoe werkt de AfhaalBieb?
Tot 9 februari is de AfhaalBieb bij alle vestigingen iedere maandag, woensdag en vrijdag geopend van 15.00 tot 17.00 uur. De leden die iets hebben besteld krijgen vanzelf bericht wanneer dat kan worden afgehaald. Dat mag overigens alleen als de afhaler geen gezondheidsklachten heeft. En bovendien wordt dringend verzocht de anderhalve-meterregel te respecteren.
De uitleentermijn van de al uitgeleende materialen is automatisch verlengd, dus niemand hoeft bang te zijn voor een boete. Wanneer de vestigingen van de Bibliotheek Achterhoekse Poort weer normaal geopend zijn kunnen alle geleende materialen boetevrij worden ingeleverd.

Bestellingen
Een bestelling voor de AfhaalBieb kan op twee manieren worden geplaatst: telefonisch tijdens de openingstijden of online. Voor de vestiging in Aalten kan gebeld worden met 088-0062950, en voor de vestiging in Dinxperlo met 088-0062951. De online-accounts kunnen reserveren via Mijn Bibliotheek of de Iguana app. Zij kunnen natuurlijk ook gewoon bij de online Bibliotheek terecht.
Voor de leden die niet precies weten wat ze zoeken kan de Bibliotheek ook een verrassingstasje samenstellen. Is het niet mogelijk om naar een van de vestigingen te komen? Geef dit dan ook telefonisch door, dan gaat de Bibliotheek op zoek naar een mogelijkheid om de bestelling thuis te bezorgen.
De laatste ontwikkelingen zijn te vinden op de website en de facebookpagina van de Achterhoekse Poort en uiteraard in de nieuwsbrief.


www.onlinebibliotheek.nl
www.achterhoeksepoort.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden