Annemieke biedt o.a. hulp bij trauma- en rouwverwerking, omgaan met angst en een negatief zelfbeeld, emotie- en agressiehantering en burn-out. (foto: Roel Kleinpenning)
Annemieke biedt o.a. hulp bij trauma- en rouwverwerking, omgaan met angst en een negatief zelfbeeld, emotie- en agressiehantering en burn-out. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

Spelenderwijs van Annemieke Ormel

Sinds kort is aan de Willemstraat 16 in Aalten 'Spelenderwijs' gevestigd, de praktijk voor dramatherapie en psychodrama van Annemieke Ormel-Esselink. Deze vorm van therapie is uitermate geschikt voor kinderen en volwassenen die het lastig vinden zich met woorden te uiten. Je wordt met een probleem geholpen door het uit te beelden in plaats van erover te praten. Het doel is dat door doen, voelen en ervaren het anders te doen aflopen dan je gewend bent, zodat je tot nieuwe inzichten komt.

AALTEN - Annemieke biedt o.a. hulp bij trauma- en rouwverwerking, omgaan met angst en een negatief zelfbeeld, emotie- en agressiehantering en burn-out. Daarnaast is zij gespecialiseerd in hulp na seksueel misbruik.

Gedreven vertelt ze: "Het is belangrijk dat slachtoffers erkend worden en dat er hulp voor is. Mensen beseffen niet wat de gevolgen kunnen zijn. Het gaat niet alleen om dat ene moment, het heeft impact op het hele leven. Het is een flink proces om zelf weer de regie te krijgen. Daar moet ruimte voor zijn, anders blijven mensen tegen zaken aanlopen.

Eigenlijk willen we het er niet over hebben, maar dat is ook juist het probleem.'

Maandag 29 januari is er een open avond om kennis te maken met de praktijk in het algemeen. Donderdag 8 februari is er een open avond in de praktijk met als thema seksueel misbruik. Aan deze bezoeken zijn geen kosten verbonden.

Wat maakt ondernemen in Aalten speciaal? "Voor mij is dat omdat ik hier vandaan kom, de taal spreek. Ik woon met mijn gezin in De Heurne. De mensen zijn gemoedelijk. Je maakt hier makkelijk contact, ook met andere hulpverleners."

Waar kent men je hier nog meer van? "Mijn hobby's zijn pianospelen en de toneelvereniging in Haart."

Waar ga je graag uit? "Ik ga graag uit eten en naar de DRU of filmhuis Schiller. Ook hou ik van Oerol. Naast culturele zaken vind ik het ook leuk om te mountainbiken in de omgeving van Aalten en Winterswijk."

Wie bewonder je? "Mensen die ergens voor kiezen, durven en niet tegen hun zin maar blijven zitten. Die doen wat ze goed kunnen en belangrijk vinden. Mijn man inspireert me, hij doet waar zijn hart ligt en doet het daardoor ook goed. Ik heb respect voor dat enthousiasme."

Wat is de beste raad die je ooit kreeg? "De raad van mijn vader: als je het niet probeert, weet je ook nooit of het gelukt zou zijn."

www.spelenderwijs-praktijk.nl

Meer berichten