Martin Hüning versterkt stichting Horeca Kulturhus Lintelo
Martin Hüning brengt een schat aan ervaring mee naar Lintelo. Foto: Karin Stronks
Martin Hüning brengt een schat aan ervaring mee naar Lintelo. Foto: Karin Stronks

Martin Hüning versterkt stichting Horeca Kulturhus Lintelo

LINTELO – Martin Hüning gaat de stichting Horeca Kulturhus Lintelo versterken. Als het weer kan, zal de 57-jarige Aaltenaar alle zaken rondom het geven van feesten verzorgen. Gepokt en gemazeld in de horecawereld brengt hij een schat aan ervaring mee naar Lintelo. Martin Hüning glimlacht: “Ik ga voor Kulturhus Lintelo de organisatie van feesten, recepties, jubilea en andere partijen op me nemen en treed toe als vierde bestuurslid bij de stichting Horeca Kulturhus Lintelo.”

Door Karin Stronks

De toetreding van Martin Hüning tot de stichting hing al een tijdje in de lucht. Corona en de maatregelen hebben het in een stroomversnelling gebracht. “Doorslaggevend was voor mij het feit dat ik onze zoon Wesley en schoondochter Nita meer ruimte wil geven voor ’t Noorden. Zij hebben beiden, alweer zes jaar geleden, een goede baan opgezegd om ons bedrijf voort te zetten en uit te bouwen. Hoe mooi is dat! Ze doen het hartstikke goed en ik wil ze ondersteunen maar niet ‘veur de veute lopen’! Dat wil niet zeggen dat ik helemaal weg ben bij ’t Noorden, dat is wel mijn ‘derde kind’, als het nodig is zal ik altijd bijspringen. Maar het is een mooie nieuwe uitdaging om bij Kulturhus Lintelo aan de slag te gaan”, legt Martin uit. Hij vervolgt: “Mijn vrouw Monique staat helemaal achter deze beslissing en zal mij bij alles hierin ondersteunen. Dat was bij ‘t Noorden niet anders, dat hebben we ook met z’n tweeën opgebouwd.”

Via Jan ter Haar, Herman Geven en Henk Klein Wolterink van Ondernemend Lintelo hoorde Martin dat het vinden van een uitbater voor Kulturhus Lintelo geen gemakkelijke opgave bleek te zijn. “Jan ken ik natuurlijk ook via de Stichting Aalten Promotie. We zijn in gesprek gegaan. Ik heb aangegeven dat ik wil helpen maar dat ik geen beheerder zal zijn voor het Kulturhus. Mijn taak is alle randzaken rondom feesten en partijen organiseren. Dus de afspraken maken met gasten, de inkoop doen, personele zaken regelen, alles klaarzetten en het feest zelf in goede banen leiden. Dat kan van alles zijn natuurlijk: buffetten, high tea met vriendinnen, jubilea, bruiloften en wat kleinere visites”, vertelt Martin.

Het bestuur van de stichting Horeca Kulturhus Lintelo bestaat, met Martin Hüning erbij, uit vier personen. Marlies Peek is het aanspreekpunt voor vrijwilligers, verenigingen en bij vergaderingen. Joop Ormel verzorgt de administratie, Jolanda Albers-Houwers is secretaris van de stichting Horeca Kulturhus Lintelo. Martin zegt: “We gaan – als het weer kan en mag – met z’n vieren de schouders eronder zetten, we hebben een stabiele basis nu. Kulturhus Lintelo is helemaal klaar voor de toekomst, alle voorzieningen zijn aanwezig. Hoe de toekomst eruit gaat zien moeten we afwachten maar we spelen uiteraard overal goed op in. Mensen kunnen rustig bellen voor een afspraak. We zetten desgewenst een datum – onder voorbehoud – vast.”

Als alles gaat lopen zal Martin zeker regelmatig zijn gezicht laten zien in Kulturhus Lintelo, ook buiten de afspraken om. Hij geeft aan: “Er zijn hier veel jaarlijks terugkerende evenementen zoals de Zanddagen en het Oranjefeest. De vele commissies die hier actief zijn zorgen voor een bruisend Kulturhus. Natuurlijk kunnen ze bij mij aankloppen met vragen. Wat ik erg leuk vond is dat ik het traditionele Lintelose welkomstpakket heb gekregen! Dat is een goed begin van hopelijk een mooie toekomst!”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden