Dinxperlo wordt 14 duurzame sociale huurwoningen rijker
<p>Een artist impression van de woningen met drie slaapkamers. Afbeelding: De Woonplaats</p>

Een artist impression van de woningen met drie slaapkamers. Afbeelding: De Woonplaats

Dinxperlo wordt 14 duurzame sociale huurwoningen rijker

DINXPERLO - Woningcorporatie De Woonplaats is samen met Fijn Wonen, het woonproduct van Van Wijnen, bezig met het voorbereiden van de bouw van veertien eengezinswoningen aan de Nieuwstraat in Dinxperlo. Dit voorjaar wordt gestart met de bouw van deze duurzame eengezinswoningen. De verhuur van de woningen start binnenkort.

De veertien woningen worden in drie blokken gebouwd, blokken van vijf, vijf en vier woningen. Hiervan krijgen negen woningen twee slaapkamers en hebben een oppervlakte van 84m2. Vijf woningen krijgen drie slaapkamers en een zolder en hebben een oppervlakte van 109 m2. De slaapkamers en de badkamer bevinden zich op de verdieping. Er is een ruime badkamer en er zijn twee toiletten. De woningen worden verhuurd in het sociale segment met een netto huurprijs onder de € 752,33 per maand. De oplevering wordt verwacht in het najaar van 2021.

Duurzame woningen
De woningen worden zeer duurzaam en gasloos. De woningen zijn all-electric en krijgen allemaal vloerverwarming. Door middel van zonnepanelen wordt er elektriciteit opgewekt voor gebouwgebonden installaties, zoals verwarming en warm water. De woning heeft een lucht-water warmtepomp en een WTW-installatie (WTW staat voor WarmteTerugWin; red.) voor een optimale ventilatie. Hier beleven de bewoners veel comfort van in hun nieuwe woning, zowel in de winter als in de zomer. Dat is ook merkbaar in de portemonnee.

Het bijzondere aan deze woningen is dat het bouwproces al in de fabriek start en niet pas op de locatie. Door kant-en-klare elementen naar de bouwplaats te vervoeren, kan er binnen een dag een volledig casco staan, wind- en waterdicht. Het resultaat is snel gebouwde, goede en duurzame woningen.

Start verhuur
Eind februari of begin maart worden de woningen gepubliceerd op de website van De Woonplaats. De woningen staan drie dagen online, daarna wordt er geloot. Wanneer belangstellenden willen reageren op deze woningen kunnen zij zich registreren als woningzoekende bij De Woonplaats. Inschrijven als woningzoekende is gratis. Alleen belangstellenden met een passend inkomen en huishoudsamenstelling kunnen reageren.
Een eenpersoonshuishouden heeft een bruto inkomen vanaf € 23.725,- en tot € 44.655,- per jaar nodig (met AOW € 23.650,- tot € 44.655,-). Een huishouden met twee of meer personen heeft een bruto inkomen vanaf € 32.200,- en tot € 44.655,- per jaar nodig (met AOW € 32.075 tot € 44.655). De woningen worden toegewezen op basis van loting. Iedereen heeft evenveel kans. Meer informatie over het verhuurproces van De Woonplaats is te vinden op de website van de woningcorporatie.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden