Rijngas tekent contract voor vervoer waterstof naar tankstation

Rijngas tekent contract voor vervoer waterstof naar tankstation

DINXPERLO/AMSTERDAM - Hygear, specialist in waterstofproductie en -levering op locatie, heeft een contract getekend met Rijngas, het gasverkoop- en distributiebedrijf in Dinxperlo voor de levering van waterstof aan een tankstation in Amsterdam dat wordt geëxploiteerd door Orangegas. Dit waterstoftankstation is een van de eerste in Amsterdam en het zesde station van Nederland.

Terwijl de wereld op weg is naar een schoner milieu, is er een aanzienlijke opleving in de auto-industrie. Er worden meer waterstoftankstations gebouwd om het toenemende aantal voertuigen met waterstofbrandstofcellen op de weg te ondersteunen.
De waterstof wordt door de productielocatie van HyGear in Arnhem aangevoerd met trailers, waar het wordt overgeslagen naar een opslag bij het tankstation. Rijngas regelt het proces van het transport. Het nieuwe station bevindt zich aan de Australiehavenweg 116, Amsterdam, en zal worden geëxploiteerd door OrangeGas dat naast waterstof een netwerk heeft van verschillende brandstoffen, zoals bio-CNG, HVO100 en elektrische snellaadstations in heel Nederland, Duitsland en Zweden.

“HyGear is blij deel uit te maken van de groei van de waterstofenergie-economie. Dit was het oorspronkelijke plan waarop het bedrijf is voortgebouwd en zal blijven evolueren naar deze richting van een groenere omgeving”, aldus Niels Lanser, CCO van HyGear.
“Rijngas is een sterk servicegericht bedrijf dat een duidelijke meerwaarde weet te creëren voor haar klanten. Het basisproduct van Rijngas is LPG en propaan. Door een zeer constructieve samenwerking met HyGear wordt momenteel een transitie naar waterstof doorgevoerd ”, aldus Norbert Romijn, directeur Rijngas. "Het belang van waterstof voor Rijngas zal alleen maar toenemen."

De opening van dit waterstofstation past in de ambitie van OrangeGas om een van de grootste waterstofleveranciers te worden. OrangeGas werkt momenteel aan tien projecten, waaronder waterstoftankstations in Leeuwarden, Utrecht, Zwolle en verschillende locaties in Drenthe.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden