Hans Wennekes aan de slag als centrummanager
Hans Wennekes is in Dinxperlo aan de slag gegaan als centrummanager. Foto: Frank Vinkenvleugel
Hans Wennekes is in Dinxperlo aan de slag gegaan als centrummanager. Foto: Frank Vinkenvleugel

Hans Wennekes aan de slag als centrummanager

DINXPERLO – Vorig jaar werd de Centrumvisie voor Dinxperlo vastgesteld. Eén van de afspraken in die visie behelst het aanstellen van een ‘centrummanager’ voor Dinxperlo. In nauw overleg met de klankbordgroep heeft er een sollicitatieprocedure plaatsgevonden. De selectieprocedure heeft geleid tot het aanstellen van Hans Wennekes als centrummanager voor Dinxperlo.

Door Lydia ter Welle

Hans Wennekes is in 2008 gestart als zelfstandig specialist op het gebied van verkoop en marketing. Daarvoor was hij ruim 20 jaar actief in dat mooie vak bij diverse middelgrote bedrijven en instellingen. Hij geeft op tijdelijke basis ondersteuning aan ondernemers en organisaties, als coach of interim manager of op projectbasis. Op dit moment is Wennekes bijvoorbeeld in Lochem aan het werk als MKB-manager: de schakel tussen ondernemers en de gemeente, die ook de verbinding maakt tussen ondernemers onderling.

De taak van de centrummanager in Dinxperlo betekent volgens Wennekes: “In gesprek gaan met zoveel mogelijk betrokkenen om te horen wat er écht nodig is om de neuzen dezelfde kant op te krijgen. Dat betekent in gesprek met de winkeliers, maar ook met de horeca, met organisatoren van evenementen, met bedrijven en organisaties uit de toeristische sector en met de markt. Zo wil ik boven water krijgen wat er nodig is om Dinxperlo nog beter op de kaart te zetten als dorp waar het goed toeven is voor zowel de inwoner als de bezoeker, waar je de grens en alle prachtige verhalen erover kan beleven en ervaren, met een prachtig aanbod om daarvan te genieten. Als kind was ik enorm geboeid door de spannende verhalen van mijn grootvader die in het grensgebied van Nijmegen paarden en voedsel smokkelde, de paden die hij toen bewandelde zijn nog zichtbaar. Net zoals in Dinxperlo.’’

Wennekes heeft twee dagen per week beschikbaar voor Dinxperlo. Meestal de dinsdag en de vrijdag, maar hij is flexibel en kan zo nodig ook op een andere dag, of eventueel ’s avonds afspraken inplannen. In de afgelopen weken heeft hij zich ingelezen. “De Centrumvisie heb ik bestudeerd, maar ik heb ook gesproken met de opstellers ervan, en door hier in Dinxperlo rond te lopen, rond te kijken, en zo hier en daar te horen wat er leeft, probeer ik me een beeld te vormen. Het lastige is, dat ik op dit moment niet zo makkelijk binnen kan lopen bij winkels en horecaondernemingen. Daarom ga ik nu maar beginnen aan een telefonisch kennismakingsrondje. Ik ga bellen, eventueel afspraken maken voor een gesprek.” Wie vragen of informatie heeft, mag ook altijd bellen met de centrummanager. Hij is telefonisch bereikbaar op 06-518 72 153 of per mail bereikbaar via info@hanswennekes.nl. Verder zal hij regelmatig in deze krant schrijven over zijn bevindingen en hoe het er voor staat.

Hans Wennekes begint dus eerst met luisteren. Naar antwoorden op de vraag ‘wat is er volgens jou echt nodig hier in Dinxperlo?’, en ‘wat heb jij écht nodig?’ als ondernemer, organisatie, inwoner of eigenaar van een winkel(pand). “Heb ik dan de antwoorden op die vraag in beeld, dan ga ik aan de slag om te kijken hoe we dat kunnen realiseren. Hoe we Dinxperlo op positieve wijze in de kijker kunnen spelen. Daarmee wil ik graag samenwerken met de gemeente, de OFD, de horeca, Achterhoek Toerisme, de marktvereniging, de sport- en welzijnsclubs en de inwoners. Kortom met iedereen die daarvoor goede ideeën heeft. En straks ook met degene die de kar gaat trekken om alle plannen rond het (her-)inrichten van het centrum te realiseren. Samen zijn we vast in staat er iets van te maken!”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden