De AfhaalBieb en de Online Bibliotheek blijven open

De AfhaalBieb en de Online Bibliotheek blijven open

AALTEN/DINXPERLO - Vanwege de verlengde coronamaatregelen, blijft de bibliotheek tot en met 15 maart helaas gesloten. De cursussen in de vestigingen worden doorgeschoven, online gaan ze wel door. De Bibliotheek Achterhoekse Poort vindt het natuurlijk belangrijk dat iedereen kan blijven lezen. De online bibliotheek is gelukkig altijd geopend. Wie de voorkeur geeft aan een papieren boek, kan terecht bij de AfhaalBieb. Hier kan iedereen van tevoren besteld leesmateriaal afhalen en uitgelezen materiaal retourneren.

De cursussen Klik&Tik en de cursus Smartphone worden daarom doorgeschoven naar een moment waarop de bibliotheek weer open is.

Als lid van de Bibliotheek, kan men ook e-books en luisterboeken via www.onlinebibliotheek.nl lenen. Inloggen kan met het nummer op de bibliotheekpas. Wanneer het downloaden van de e-books of luisterboeken niet lukt, kan men contact opnemen met het Servicebureau via 088-0062929. Ook kan men als bibliotheeklid via de online Bibliotheek gratis gebruik maken van de TijdschriftenBieb, een app waarin men tijdschriften kan lezen. Daarnaast kan iedereen op www.achterhoeksepoort.nl met diverse digitale bronnen de Bibliotheek in huis halen. Ook vindt u daar een uitgebreid aanbod van cursussen voor de persoonlijke ontwikkeling.

Hoe werkt de AfhaalBieb?
Tot 2 maart is de AfhaalBieb bij alle vestigingen iedere maandag, woensdag en vrijdag geopend van 15.00 tot 17.00 uur. Bij de AfhaalBieb kan men van tevoren besteld leesmateriaal afhalen en uitgelezen materiaal retourneren. Men ontvangt een bericht wanneer het bestelde materiaal is af te halen. Het afhalen van een bestelling kan alleen wanneer men geen gezondheidsklachten heeft. Bij het bezoek aan de AfhaalBieb moet iedereen minimaal 1,5 meter afstand houden tot elkaar en tot de medewerkers van de Bibliotheek.

De uitleentermijn van de geleende materialen is automatisch verlengd, dus men hoeft niet bang te zijn voor een boete. Wanneer de vestigingen van de Bibliotheek Achterhoekse Poort weer normaal geopend zijn, krijgt men nog ruim de gelegenheid om geleende materialen boetevrij in te leveren.

Bestelling plaatsen
Wie een online account heeft, kan reserveren via Mijn Bibliotheek of de Iguana app. Of boeken lenen bij de online Bibliotheek! Op de momenten dat de AfhaalBieb geopend is, kan men ook telefonisch een bestelling plaatsen van leesmateriaal dat men wil lenen. Iedere vestigingen heeft daarvoor een eigen telefoonnummer. Bibliotheek Aalten is bereikbaar via 088-0062950 en Bibliotheek Dinxperlo via 88-0062951.

Wie niet precies weet welke titels te reserveren, kan ook een verrassingstasje laten samenstellen door de bibliotheek. En wie niet naar een van de vestigingen kan komen, kan dit ook telefonisch doorgeven. Dan gaat de Bibliotheek op zoek naar een mogelijkheid om de bestelling aan huis te bezorgen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden