Men mocht de schilderijen van nabij te zien en aanraken
Men mocht de schilderijen van nabij te zien en aanraken (Foto: Bart Willemsen)

Erik te Kamp, de mens achter de kunstenaar

Bredevoort - Afgelopen woensdag 25 januari gaf Erik te Kamp bij het Achterhoeks Kunstcafé een presentatie over zijn werk als filmer en kunstenaar. Ook zijn muzikale talent als jazzgitarist kwam hierbij aan bod.

Erik toonde een aantal commerciële filmpjes die hij maakte voor o.a. Erfgoed Aalten, waaronder het door Marius Richters ontworpen Gedenkraam in de Oosterkerk.

Hij had ook een aantal schilderijen meegenomen die de presentatie al snel interactief maakten. Er ontstond een samenspel tussen Erik als presentator en zijn publiek, dat zijn schilderijen mocht aanraken om zo het oppervlak te voelen en van dichtbij te bekijken. Kleur, vorm, materie en passie vormen te samen een werk, een bevlogen man die doet wat hij leuk vindt en dit zie je terug in zijn werk. Zo ontstond er een boeiende avond die veel meer inzicht gaf van wat een kunstenaar kan bezielen. Zijn innerlijke gevoelens bij het scheppen van een werk. Dit vormde tevens de leidraad van zijn verhaal, over zichzelf en zijn werk als kunstenaar, filmer, fotograaf en muzikant. ‘Er moet ook een goede balans zijn tussen het vele werken en het gezin’, aldus Erik. Mooi als je zo bij iemand achter de schermen kan mee kijken in zijn dagelijks leven.
Tot slot liet hij nog een film zien met het verhaal over beeldend kunstenaar Gerard Veldhuis. Dit gaf meteen een meerwaarde aan zijn werk dat momenteel in de expositie ‘Achterhoekse Meesters’ te zien is in de Koppelkerk. Meer informatie over de komende avonden van het Achterhoeks Kunstcafé: www.achterhoekskunstcafe.nl

Meer berichten