Sjors Sportief en Sjors Creatief komen ook naar Aalten
Aanmelden als aanbieder voor Sjors Sportief & Creatief kan via de website vitaalbad.nl. Afbeelding: Aalten Vooruit
Aanmelden als aanbieder voor Sjors Sportief & Creatief kan via de website vitaalbad.nl. Afbeelding: Aalten Vooruit

Sjors Sportief en Sjors Creatief komen ook naar Aalten

AALTEN - De gemeente Aalten gaat in september van start met het naschoolse cultuur- en sportstimuleringsproject Sjors Sportief & Creatief. De gemeente ziet Sjors Sportief & Creatief als een aanvulling op het al bestaande aanbod van Vitaalbad.nl.

Door Lydia ter Welle

Sjors Sportief/Creatief biedt aan alle basisschoolleerlingen uit de gemeente Aalten de mogelijkheid om op laagdrempelige wijze kennis te maken met alle sportieve en creatieve activiteiten in de gemeente. Via Sjors kunnen kinderen kennismaken met activiteiten en hun talenten verkennen zonder direct lid te worden van een club. Aan de meeste activiteiten zijn geen kosten verbonden; voor sommige cultuuractiviteiten geldt een kleine bijdrage voor materiaal.

Elena Kock, Talenverbinder Sport in de gemeente Aalten, legt uit: "Het is voor aanbieders van sport en cultuur een mooie manier om kinderen te laten kennismaken met hun activiteiten. Sjors Sportief/Creatief zorgt voor promotie van de activiteiten. Want alle activiteiten worden gebundeld op de website vitaalbad.nl en in een vrolijk en kleurrijk boekje. Dat boekje wordt in september uitgedeeld op alle basisscholen. Het is dus belangrijk om je als aanbieder te registreren op de website en activiteiten aan te melden via vitaalbad.nl. Kinderen melden zich aan via die website; de aanbieders van activiteiten krijgen per e-mail bericht van alle aanmeldingen."

Alle bij de gemeente bekende aanbieders van activiteiten zijn door Talentverbinder Elena Kock benaderd, en worden opgeroepen zich te registreren als aanbieder en hun activiteiten in te voeren op Vitaalbad.nl . "Als ze dat doen voor 1 juli, krijgen ze in de eerste week van juli een overzicht van hun aanbiedingspagina per mail, om te controleren. Daarna wordt het boekje gemaakt, dat begin september wordt uitgedeeld op de basisscholen. En op 15 september is dan de kick-off van Sjors Sportief en Sjors Creatief. Vanaf 15.00 uur kunnen kinderen zich aanmelden via vitaalbad.nl voor activiteiten."

Naast het boekje en de website is het de bedoeling om regelmatig via een nieuwsbrief of flyer de activiteiten onder de aandacht te brengen. Sjors staat voor laagdrempelige kennismaking met activiteiten en verenigingen. "Daarom is het fijn als activiteiten gratis worden aangeboden, maar voor sommige - vaak creatieve - activiteiten is het toegestaan een kleine bijdrage voor materiaalkosten te vragen. Die bedragen worden bij inschrijving via de website betaald door de inschrijver, en vervolgens aan het einde van het seizoen aan de organisator uitgekeerd", legt Elena uit. Ze verwacht veel van Sjors Sportief/Creatief. "Het systeem werkt al in meer dan honderd gemeenten en daar blijkt dat meer dan 15 procent van de kinderen die kennismaken met een activiteit via Sjors, vervolgens daadwerkelijk lid worden. Dat is toch een mooi resultaat voor clubs en verenigingen, alleen door gratis te 'adverteren' op de website en in het boekje!"

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden